2024.május 25.
Orbán, Gergely

Civil díj a gyermekvédelmi népszavazás szabotőreinek?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
09f92f88e8dd40dbb3373e5143b21181

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Civil díjra is esélyes lehet a Soros Györgyhöz köthető LMBTQ-szervezetek közös kampánya, amely 2022 tavaszán a gyermekvédelmi népszavazás ellehetetlenítését helyezte kilátásba. A referendum szabotőreinek tevékenységét ugyanakkor nem először akarják díjjal jutalmazni, tavaly szeptemberben az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése jelölte díjra a kampány szervezőit.

Civil díj a referendum támadóinak?

2022 legjobb civil kezdeményezései közé sorolták az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság Érvénytelen kérdésre érvénytelen válasz elnevezésű kampányát.

A gyermekvédelmi népszavazás érvénytelenségét célzó kezdeményezés – amely több mint száz pályázat közül került a legjobb huszonötbe – a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány által létrehozott Civil díj Legnagyobb hatású projekt kategóriájában versenyez.

584b5bcd6ea54bdebed1f049598bf89e
 Civil díj a gyermekvédelmi népszavazás támadóinak?

A Civildíj.hu honlapon olvasható bemutatkozójában a két Soros-szervezet kiemeli: kampányuknak tulajdoníthatóan 1,7 millió ember állt ki egy mindenki számára biztonságos és egyenlő Magyarország mellett. – A rendhagyó, egy hónapos kampány alatt elértük, hogy minden idők egyik legaljasabb propaganda-népszavazásán minden idők legnagyobb arányú érvénytelen szavazatával vereséget szenvedjen a megbélyegzésre és kiközösítésre épülő kormányzati politika – fogalmaznak a leírásban, a közösségi médiában pedig arra buzdítják a szimpatizánsaikat, hogy szavazzanak a kampányukra. 

A referendum szabotőreinek tevékenységét egyébként nem először akarják díjjal jutalmazni. Miként lapunk is megírta, tavaly szeptemberben a Václav Havel Könyvtárral és a Charta 77 Alapítvánnyal együttműködve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése jelölte díjra a szabotázsakcióban részt vevő szervezeteket. 

Az érintett NGO-k – köztük az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Budapest Pride, a NoÁr Mozgalom, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – közös közleményt adtak ki, amelyben óriási megtiszteltetésnek nevezték, hogy a Václav Havel-díj döntősei között lehetnek. – Hatalmas elismerése ez a munkánknak és annak az 1,7 millió embernek, akik nemet mondtak a kirekesztésre és gyűlöletre építő politikára és igent egy szabad, nyitott és boldog országra. Közös sikerünk, hogy megbukott a propaganda-népszavazás, ami egy újabb bizonyíték arra, hogy együtt komoly sikereket tudunk elérni – jelentette ki Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Érdemes azonban kiemelni: a Soros-szervezetek hónapokon át tartó kampánya ellenére 2022. április 3-án 3,7 millió választó helyezkedett a genderideológiát elutasító, a kiskorú gyermekek védelmét szorgalmazó álláspontra. Nem sokkal később a gyermekvédelmi népszavazás elszabotálásáért a Nemzeti Választási Bizottság több civil szervezetet is megbírságolt, hangsúlyozva, hogy a népszavazási kampányban ez visszaélésszerű joggyakorlásnak számít.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: Az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, illetve 11 másik civil szervezet közös #érvénytelenül kampánya. (Fotó: Amnesty International Magyarország/Facebook)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek