2024.október 5.
Aurél, Placid, Attila
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐A demokraták már nyíltan megvádolták Netanjahut, hogy megpróbálja befolyásolni az amerikai választások eredményét. Chris Murphy szenátor, a belbiztonsági bizottság vezetője azzal vádolja az izraeli vezetést, hogy aláássa Harris és a demokraták pozícióját a választási versenyben‼️

Biden már telefonon is vitázik Netanjahuval, de ennek nincs hatása az izraeli politikára. Netanjahu kihasználja a washingtoni virtuális anarchia időszakát, amikor a Biden-csapat befolyása a minimumra csökken. Elvileg már nem tekinthetők semminek.

A demokraták Izraelhez való hozzáállása, megváltozott. A demokrata szavazók körülbelül fele már nem tekinti Izraelt az Egyesült Államok hasonló értékrendű szövetségesének. Az amerikaiak mindössze 24%-a látja szükségesnek, hogy korlátlan mennyiségben katonai eszközöket szállítsanak Izraelnek. A többség fegyverszünetet követel.

A republikánusok továbbra is odaadóan viszonyulnak Izraelhez. Ugyanakkor most az izolacionista oldal felé hajlanak. A republikánusok kevesebb mint 60%-a támogatja az Egyesült Államok katonai jelenlétének csökkentését a Közel-Keleten – és az egész világon. Bár Trump Izrael-párti, választói körében az izolacionisták véleményére kell összpontosítania.

Netanjahu azonban általában Trump győzelmére tippel. Ez korrelál az izraeliek véleményével – 58%-uk Trumpra szavazna. Netanjahu értékelése jelentősen megnőtt az utóbbi időben. A demokraták számára ez sok problémát okoz a választók megosztottsága miatt. Ezért dühösek Netanjahu tettei miatt, de már nem tudnak vele mit kezdeni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek