2024.május 21.
Konstantin, András

„Drámai változások előtt állunk Németországban”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
rab face

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Werte- vagyis Értékunió a kereszténydemokrata és keresztényszociális pártközösségen belül működő konzervatív mozgalom, amelyet a hagyományos értékeket őrző párttagok alapítottak 2017-ben

„Nem kevesebb a tét, mint a jövőnk, gyermekeink, unokáink jövője. És tét a múltunk is, mindaz, amit nagyszüleink, szüleink és mi magunk építettünk fel. Egy politikailag megszállott elit fel akar emészteni mindent” – mondta Hans-Georg Maaßen a Werteunion legutóbbi konferenciáján.

A Werte- vagyis Értékunió a kereszténydemokrata és keresztényszociális pártközösségen belül működő konzervatív mozgalom, amelyet a hagyományos értékeket őrző párttagok alapítottak 2017-ben. Ez volt az az idő, amikor már világosan látszott az Angela Merkel vezette CDU és a CSU balra tolódása. A nyakló nélkül befogadott migránsok okozta társadalmi és gazdasági válság, a klímahisztéria, majd a pandémia olyan politikai kihívásokat jelentett, amelyekre szerintük csak a tapasztalatokon és a múltból megőrzött értékeken nyugvó politika adhatja meg a választ. Ezért is választották az Értékunió elnevezést, és továbbra is a CDU konzervatív szárnyaként akartak részt venni a közéletben.

2017 óta két szövetségi választás volt Németországban. Az elsőt még a Merkel vezette CDU nyerte, aki a politikai siker érdekében régóta lepaktált minden tőlük balra és még balabbra álló párttal, akik Merkel visszavonulása után a tényleges politikai hatalmat, az ország kormányzását is átvették. Ekkor fújt riadót Hans-Georg Maaßen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal, röviden titkosszolgálat még Merkel által 2018-ban elbocsátott vezetője. Maaßen bűne 2018-ban az volt, hogy kritizálni merte a kancellár asszonyt, dezinformációnak minősítette egy dezinformatív kijelentését. A nyugdíjba küldött hivatalvezető azóta sem fogja be pörös száját, kijelentéseit már jó ideje szélsőjobboldalinak minősítik a demokratikus Németországban. Mert Maaßen a pandémia idején az oltáskritikusok mellé állt, ráadásul relativizálta a holocaustot, ami megbocsáthatatlan bűn, mostanában pedig gyakran mondja, hogy „az ukrajnai háború nem a mi háborúnk”. Szakértők megállapították, hogy barna, azaz náci terminológiát használ. Ráadásul az utóbbi időben gyakran felbukkan Magyarországon, talán ott gyűjti a német demokratikus rendet aláásó muníciót.

Mindezek ellenére a konzervatív Értékunió 2023 elején vezetőjének választotta. A CDU töprengett egy darabig, hogyan lehetetlenítse el ezt a belső mozgalmat. A médiában az Értékunió megkapta radikális jobboldali állandó jelzőt, próbálják összemosni az AfD-vel. Maaßen ellen pedig elindították a pártból való kizárási eljárást.

Az Értékunió júniusban tisztújító és alapszabálymódosító közgyűlést tartott Erfurtban. Ez alkalomból a tisztségében megerősített elnök, Hans-Georg Maaßen beszédet tartott. Amit mondott, az magyar fül számára is döbbenetes leírása a jelenlegi német politikai helyzetnek. Ha ezt nem a német világot belülről, mélyről és a nyilvánosság számára ismeretlen, titkos információkkal rendelkező szakember mondja, nem akarnám elhinni. Elemzés helyett álljon itt a beszéd legütősebb része, tájékoztatásul és mindannyiunk okulására.

„Drámai változások előtt állunk Németországban. Azt hiszem, a legtöbb ember már rájött, hogy amit magunk körül látunk, az nem csak az ostoba politikusok hibája, nem csak az általunk érzékelt, nemkívánatos fejlemények. Egy nyilvánvaló rendszerszintű változásról van szó, amelyet a Zöldek és a Szociáldemokraták egyes vezető politikusai nyíltan nagy átalakulásként, ökológiai, transz- vagy klímaátalakulásként írnak le. Más társadalmi rendszert akarnak, mint amilyet a bonni alaptörvény tartalmaz, és amilyet mi is képviselünk.

Nem véletlen, ami itt ma Németországban történik. Nem véletlen a középosztály, a kis- és középvállalkozások tönkretétele a Brüsszelből és Berlinből érkező gazdasági kommandón keresztül. Akár az őrült klímapolitikáról, akár az őrült energetikai átállásról legyen szó, egyik sem véletlen. Nem véletlen, hogy egyszerre hirtelen megjelenik a PC és a gendernyelv a médiában, hogy zaklatnak és bántalmaznak minket. Az a helyzet, hogy a neomarxisták jutottak magas hivatalokba, és egy klímaszekta – így hívom őket –, megpróbálja az országot a saját elképzelései szerint átalakítani. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy szembemennek a fizika törvényeivel, hogy a szövetségi törvények, az alaptörvény vagy a német nép érdekei mást mondanak. Úgy tűnik, számukra az a döntő, hogy akinek a kezében van a hatalom, annak joga van bármire, és ezt kíméletlenül ki is használják. Nyilvánvalóan fanatikus hitharcosokkal van dolgunk, akik az ideológiájukat akarják érvényesíteni, az állam pedig finanszírozza őket a legkülönbözőbb költségvetési forrásokból. NGO-kat kreálnak, és ezek mind az állami költségvetésből élnek. Ezek a »civil szervezetek« végzik az olyan feladatokat, amelyeket az állam nem végezhet el, ők irányítanak bizonyos feladatokat alapítványokba kiszervezve. Ilyen például az Amadeu Antonio Alapítvány vagy más szervezetek, amelyeket busásan megfizetnek.

Amit most látunk, az egy nagy átalakulás olyan totalitárius állam irányába, amely véleményem szerint fasiszta vonásokat mutat. Az állampolgár már nem döntheti el, hogyan akar élni, még azt is megmondják, hány kilokalóriát ehet naponta, hogy ehet-e húst, mehet-e autóval dolgozni, vagy mehet-e nyaralni repülővel? Az önjelölt elit azt szeretné, hogy mindenről mondjunk le.

Nem kevesebb a tét, mint a jövőnk, gyermekeink, unokáink jövője. És tét a múltunk is, mindaz, amit nagyszüleink, szüleink és mi magunk építettünk fel. Egy politikailag megszállott elit fel akar emészteni mindent.

A politikai játékszabályok is drámaian megváltoztak ebben az országban. A véleménynyilvánítás szabadsága korlátozott, csak azokra vonatkozik, akik még mindig baloldali álláspontot képviselnek, akik a klímaideológiát támogatják. Ha az éghajlatváltozás a hitvallásod, akkor szabad vitatkoznod arról, hogy 2035-ben vagy 2040-ben szén-dioxid-semlegesek akarunk-e lenni. De abban nem szabad kételkedned, hogy a klímaváltozást az ember okozza, és a szén-dioxid a hibás ezért, mert aki ebben kételkedik, az klímatagadó, és ezért rögtön nácinak vagy antiszemitának minősítik.

Ez nem csupán a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozása, mert akik nem hisznek a klímaideológiában, akik nem követik a genderideológiát, az antirasszista ideológiát, azokat könyörtelenül kirekesztik. Az egyoldalú médiavilág már nem tesz eleget eredeti küldetésének, hogy tájékoztasson, és kritikusan kísérje a politikát. A média megfordította a fegyvereit, már nem a kormányra és a politikára irányítják, hanem azokra, akik kritizálják a kormányt és a politikát. Mégpedig ránk, mindazokra, akik kérdéseket tesznek fel, mindazokra, akik nem értenek egyet velük. Ezeket az embereket kíméletlenül pellengérre állítják, rágalmazzák, lejáratják, kirekesztik, és ennek az a következménye, hogy a kritikus emberek elveszíthetik a munkájukat, és elveszíthetik egzisztenciájukat. Ez nem véletlen, ez tudatosan megtervezett.

A pártok világa ma már egy sima kartellmegállapodás, ahogy régen keleten mondták, baloldali blokk. Mert ha az ember a Zöldeket választja, akkor a Zöldeket, ha a Vöröseket, akkor is a Zöldeket, ha a Sárgákat, akkor is a Zöldeket kapjuk, a Zöld-blokkot. És a CDU is a Zöldeknek akarja magát alávetni. Koalíciót akar kötni a Zöldekkel. Merkel óta a CDU a hajtóereje annak a társadalmi átalakulásnak, a klímapolitikának, az energiapolitikának, a családpolitikának, amit mi nem akarunk…”

A szerző történész

Rab Irén

Forrás:MagyarHírlap

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek