2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Egy marylandi törvényjavaslat betiltaná a szülői beleegyezés nélkül, kiskorúakon végzett „nemátalakító” beavatkozásokat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kétpárti támogatással tör előre a kulcsfontosságú kezdeményezés.

A 722-es számú marylandi törvényjavaslat megtiltaná, hogy orvosok a szülők tudta és beleegyezése nélkül „nemátalakító” beavatkozást nyújtsanak kiskorúaknak. A törvényjavaslat értelmében bárkit egytől három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnének, aki ún. „nemi hovatartozást megerősítő ellátást” engedélyez vagy biztosít kiskorúak számára.

A javaslatot benyújtó Lauren Arikan, Harford megye helyi képviselője úgy fogalmazott, „biztosítani kell a kiskorúak védelmét az életet megváltoztató, maradandó orvosi eljárásokkal szemben, amelyek nem bizonyultak sem szükségszerűnek sem hasznosnak a nemi diszfória kezelésében.”

A törvényjavaslatot 16 republikánus mellett 3 demokrata képviselő is támogatta.

Maryland jelenleg egyike azon öt államnak, mely lehetővé teszi, hogy gyermekek 12 éves koruktól, szülői beleegyezés nélkül „nemátalakító” beavatkozást kérjenek. A különféle beavatkozások a hormonterápiától a nemi szervek eltávolításáig terjednek.

Az ilyen eljárásokkal szemben már 22 államban korlátozásokat vezettek be.

A törvényjavaslat bizottsági meghallgatásán Jamie Reedet, a St. Louis Gyermekkórházhoz tartozó gyermekgyógyászati ,,nemváltó klinika” korábbi esetmenedzsere képviselői kérésre ismertette a hormonblokkoló kezelések gyermekekre gyakorolt hatásait. (Ezek között szerepelnek például a nemi szervek átalakítása miatt fellépő különféle fertőzések.)

A ,,nemváltó” beavatkozások eredményeiről készült fényképek és videók, valamint az azokon részt vevők tanúvallomásai Amerika-szerte jelentős felháborodást váltottak ki mind a politikusok, mind a jogvédők részéről. A Human Rights Campaign és a Trevor Project nevű szervezetek liberális kampányai szintén indulatokat váltottak ki, ugyanis azt a hamis állítást terjesztették, hogy amennyiben a kiskorúaknak nem biztosítanak hozzáférést a transznemű eljárásokhoz, akkor öngyilkosok lesznek. Eközben liberális törvényhozók olyan törvényjavaslatokat terjesztettek elő országszerte, amelyek a nemi átalakulások „megerősítésének” elmulasztását gyermekbántalmazásnak minősítenék.

A 722-es számú törvényjavaslat mindazonáltal nem teljes körű, ugyanis nem tiltaná be általánosan a nemátalakító eljárásokat, azonban megkövetelné a szülőktől, hogy részt vegyenek a folyamatban, amíg gyermekük kiskorú.

Forrás:Axioma

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához