2024.június 13.
Antal, Anett

Francia sokk: az Európai Bizottság szemében Orbán Viktor rosszabb, mint a Hamász

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Le Figaro oldalán megjelent publicisztika szerint az európai diákok lehetőségeit korábban nem befolyásolták a politikai viták, ráadásul a Bizottság úgy bünteti Magyarországot, hogy közben terroristákhoz köthető egyetemeket támogat.

Felháborító, hogy politikai okokból szankciókat alkalmaznak a magyar diákokkal szemben, miközben eddig az Erasmus és a Horizont soha nem volt politizálás tárgya – áll a Le Figaro oldalán megjelent publicisztikában, amely rávilágít arra, hogy még a Gázai Iszlám Egyetem is csaknem 2 millió euró támogatást kapott az Európai Uniótól, annak ellenére, hogy erős kötődése van a Hamász terrorszervezethez.

Úgy látszik, hogy az Európai Bizottság szemében Orbán Viktor jelenléte rosszabb, mint a Hamászé

– mutatnak rá a szerzők.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Franciaországban is helyet kapnak helyi képviselők az egyetemek igazgatótanácsában. Magyarországon a 111 kuratóriumi helyből 11-et töltöttek be a Fidesz tagjai, a Bizottság erre hivatkozva vezetett be példátlan szankciós intézkedést, pedig azóta le is mondtak a helyekről.

Ami még rosszabb: meg sem várva a tárgyalások végét, egyes európai ügynökségek már el is rendelték a különböző kutatási konzorciumoknak, hogy zárják ki magyar partnereiket

– háborognak a publicisták, akik úgy vélik, a döntéssel a magyar fiatalokat akadályozzák meg abban, hogy a demokrácia más modelljeit is megismerhessék, pedig a Bizottság feladata többek között az is, hogy hozzájáruljon a jövő európai állampolgárainak képzéséhez.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
16
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek