2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Bayer show – A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? – tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett.

Földi László felhívta rá a figyelmet, hogy a Varsói Szerződés fennállásáig a NATO egy védelmi eszköz volt, azonban jelen pillanatban – ellenfél hiányában – támadó rendszer, elsősorban az amerikai külpolitikai és gazdasági érdekek függvényében. A NATO következő hetekben zajló, nagyszabású romániai hadgyakorlatáról a szakértő elmondta, az nem szól másról, mint Oroszország provokálásáról.

Ez nagyon-nagyon durva magatartás egy olyan világban, amikor inkább arra kellene törekedni, hogy Európa konszolidálja magát, hiszen látható módon darabokra hullott

– tette hozzá.

Meglátása szerint Oroszország azért nem lehet a NATO tagja, mert szükség van ellenségre. A NATO nem tud pozitív élményt biztosítani külpolitikai értelemben – fogalmazott.

Forrongó tavasz várható

Az adásban szó esett a belpolitikai történésekről is, melyek kapcsán a volt hírszerző forrongó tavaszra számít, hiszen önkormányzati választások és európai parlamenti választások is lesznek.

Úgy látja, azok az erők, amelyek szeretnének más politikai berendezkedést szeretnének látni Magyarországon elsősorban 2026-ra készülnek és a mostani választások akár főpróbának is tekinthetőek abban az értelemben, hogy kiket lehet mozgósítani, kikre lehet számítani.

Forrás: Hírtv

Mi a reakciód?
👍tetszik
47
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek