2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Egy vécé „meggyalázta a románság latin gyökereit”, ezért elköltöztették

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
788205 768477 623111 romania energiavalsag

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy román képviselő szerint a Szatmárnémetiben található nyilvános illemhely túl közel volt Romulusz és Rémusz szobrához.

Elköltöztettek egy közvécét Szatmárnémetiben, miután az egyik román parlamenti képviselő heves kirohanást intézett ellene – számolt be a Transtelex. Adrian Cozma, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei szervezetének elnöke egész pontosan azt kifogásolta, hogy

az anyafarkas emlőiből táplálkozó Romulusz és Rémusz szobra közelében állították fel.

A képviselő szerint ezzel a város magyar vezetősége meggyalázta a románság latin gyökereit. A vécét egyébként az alkotástól – melyet a szatmári magyarok többnyire a „szopósok szobra”-ként említenek – több mint 10 méterre állították fel, egy sétány mellett.

A liberális politikus kritikáit követően azonnal lépett a városi önkormányzat: elköltöztette a vécét, és egy közleményt is kiadtak, amiben elismerik, hogy a helyszín valóban nem volt megfelelő. Szerintük a kivitelező hibája, hogy oda került, és a cég azért változtatta meg az eredetileg kijelölt helyet, mert itt könnyebben rá tudta csatlakoztatni a közműhálózatra.

Forrás:Mandiner, Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 válasz

  1. Én láttam Rómában a Capitoliumon a szobrot, (illetve a másolatát) de ennek pont az az eredeti helye. Semmi keresnivalója nincsen Szatmárnémetiben. A románoknak pont annyi közük van a rómaiakhoz, mint nekünk magyaroknak a dél-amerikai indiánokhoz.

  2. Szerintem túl messze volt, közvetlen az ajtóban jobban mutatott volna!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához