2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Egyre nevetségesebbek a brüsszeli jogállamisági aggodalmak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d1e532d38d554e18a7eed406be8b94db

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) hétfői ülésén Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos mutatta be a 2023-as évi jogállamisági jelentést.

Reynders elmondta, hogy egyes tagállamokban fontos aggodalmak merülnek fel, de ezzel ellentétben a 2022-ben kiadott ajánlások kétharmada mára megvalósult. 

„A tagállamoknak az ajánlásokra kell alapozni a reformjaikat” – fogalmazott a biztos, majd később hozzátette:

A jelentés elsődleges célkítűzése a jogállamisági kultúra elterjesztése minden tagállamban

kep 145

Cyrus Engerer szocialista képviselő üdvözölte a Magyarországra érkező források blokkolását, de szerinte ezeket nem lehet feloldani csak azért, mert „kisebb előrelépések történnek”. Sophie in ’t Veld holland liberális képviselőt annyira megragadta az ülés, hogy közben jutott ideje az X felületére posztolni, majd felszólalásában számonkérően summázta, hogy a jelentést a bizottság nem hajlandó független szakértői testületre bízni. Malin Björk svéd baloldali képviselő szerint a francia rendőri erőszak is nagy probléma, de Lengyelország és Magyarország kérdésére helyezte a hangsúlyt, mivel hamarosan ők töltik majd be a soros elnökséget. Az egyes felszólalásokon túl az általános konszenzus az volt az ülés során, hogy szigorítani kell a jelentést, illetve annak rendelkezéseit és elvárásait, mivel az „túl diplomatikusan fogalmaz” és jelenlegi állapotában nem vált ki megfelelő reakciót „bizonyos tagállamokban”.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához