2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿✝️☪️Nagy-Britannia elkereszténytelenítése javában zajlik. A skót egyház 100 templomát bocsátja eladásra, amelyek közül néhányat 300 évvel ezelőtt építettek, ráadásul nagyon alacsony áron – 35 ezer fonttól.

Más célokra, például tárolásra alakítják át őket.
25 év alatt a Skót Egyház plébánosainak száma 80%-kal – vagyis 1 millió fővel – csökkent. Most nem haladja meg a 250 ezret. A lelkészek száma 40%-kal csökkent. Ilyen ütemben 10-15 éven belül a skót egyház megszűnik, plébániáit pedig szinte semmiért adják el.

Angliában és Walesben pedig először esett 50% alá a keresztények aránya. A briteknek azonban csak 6%-a vallotta be, hogy rendszeresen jár templomba és imádkozik. Az anglikán egyházban hetente egyszer istentiszteleten részt vevők száma 25 év alatt felére csökkent, és elérte a 600 ezret.

2016 óta több mint 300 egyházközség tűnt el. A megmaradt egyházközségek egynegyede már nem tart heti istentiszteletet. Az angliai egyház eközben a „gender-semleges” imák bevezetésével vagy az azonos nemű párok elismerésével van elfoglalva. Csak súlyosbítja vallási válságot, hogy feladja saját elveit a faji és nemi szempontok érdekében.

Ugyanakkor a mecsetek száma, amelyekből körülbelül 2500 van Nagy-Britanniában, a hindu templomok és a gurdwarák száma meredeken növekszik. Most egy nagy, háromszintes mecsetet akarnak építeni London központjában, a Piccadilly közelében. A növekvő etnokulturális diaszpórák , amelyek sorai migránsok millióival gyarapodnak, meghatározzák a „jövő gyönyörű Angliájának” vallási táját.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
20
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
7
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek