2024.május 4.
Mónika, Flórián

Elege lett az EU-ból a lengyel főszerkesztőnek – népszavazást követel a migránskvótáról!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
888813 lengyelorszag

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Jacek Karnowski szerint az Európai Tanács népességcserét akar Lengyelországban, a népszavazást pedig a parlamenti választással együtt kellene megtartani.

A Sieci című lengyel jobboldali hetilap főszerkesztője, Jacek Karnowski felháborodott véleménycikkben követel népszavazást az Európai Tanács migránskvótával kapcsolatos határozati javaslatáról. Mint ismeretes, az Európai Unió belügyminisztereinek tanácsa múlt héten olyan határozati javaslatot hagyott jóvá, mely szerint az EU-ban életbe lépne a migránsok kvóta szerinti kötelező elosztása, aki pedig nem hajlandó befogadni a rá eső menedékkérőket, fejenként nyolcmillió forintnyi eurót fizethet miattuk.

„Egyre nehezebb »közösségnek« hívni az EU-t” – fogalmaz Karnowski, aki felhívja a figyelmet, hogy a javaslat most az Európai Parlament elé megy,

ahol az újabb őrültség támogatottsága elsöprő lesz, mint mindig”.

Karnowski figyelmezteti olvasóit, hogy a játék nem az első körben Lengyelországra jutó kétezer emberről van szó, hanem „egy csatorna megnyitásáról, amelyen seperc alatt ideküldenek húszezret, aztán kétszázezret, aztán végül kétmilliót”.

Úgy látja, egyes európai tagállamok „kierőszakolnának egy változást az etnikai összetétel szintjén”, mivel „a teljes egység csak akkor valósul meg, ha mindenkinek ugyanazok a problémái”. „Miféle Európa az, ahol nincsenek gettók és no-go zónák?” – teszi fel a kérdést a főszerkesztő.

Karnowski határozott igénnyel fordul a lengyel kormány felé is. „A lengyel kormány erős ellenállást jelentett be. Ennek az ellenállásnak megtörhetetlennek kell lennie” – írja a főszerkesztő, aki ezért úgy látja, „ezt az ellenállást a teljes társadalom egységes hangjának kell megerősítenie”. Emiatt Karnowski kimondja: „Azt gondolom,

érdemes a népszavazás intézményéhez fordulni”.

A főszerkesztő megjegyzi, hogy a népszavazást rögtön már az ősszel meg kellene tartani, egyetemben a parlamenti választásokkal. „Valójában ez az egyetlen lehetséges dátum” – véli Karnowski.

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek