2023.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
Shortcut

Elképesztő fordulat: az amerikaiak leleplezték az ukránokat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
droneboom

Az amerikai hatóságok szerint az ukrán titkosszolgálat áll a moszkvai Kreml elleni dróntámadás mögött – írja a Lenta.


Korábban Washington még azon az állásponton volt, hogy a támadást Oroszország szervezte azért, hogy indítékot nyújtson a háború eszkalálásához. Az amerikai hatóságok azonban gyorsan megváltoztatták véleményüket, miután a birtokukba került egy hangfelvétel. Ezt követően már az Egyesült Államok is beismerte, hogy Kijev áll a terrortámadás mögött.

Az amerikai titkosszolgálat egyelőre nem tudja, hogy mely ukrán csoport állhat a támadás hátterében és abban sem biztosak, hogy Volodimir Zelenszkij, vagy más magas rangú tisztségviselő tudott-e a tervekről. Egyelőre azt feltételezik, hogy az ukrán elnök nem tudott erről.

20230504a still image from video
A Kreml elleni ukrán támadásForrás: via REUTERS/Ostorozhno Novosti

Egyik verzió sem jobb a másiknál. Az egyik szerint Zelenszkij terrortámadást szervezett, a másik szerint pedig az ukrán elnök annyira elvesztette az irányítást, hogy a tudta nélkül szervezték meg az akciót.

Az amerikaiak szerint a drónokat rövid távon vetették be, vagyis Moszkvából indították őket. A drónokat emellett kis mértékű robbanószerrel látták el, vagyis a támadás inkább pszichológiai hadviselés volt.

Forrás:Origo

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?