2023.március 29.
Auguszta, Bertold

Földi László: A legrosszabb az, ha Oroszország elfordul Európától (VIDEÓ)

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
810493 foldi laszlo bayer show

A titkosszolgálati szakértő szerint el kellene kerülni, hogy Európa semmi más ne legyen, mint „Amerika plusz egy állama”.

Van-e háború Ukrajna és Oroszország között? Meg lehet-e a harcot fegyverekkel nyerni? Nyerésre vagy vesztésre áll az orosz-ukrán konfliktus kapcsán Európa? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszokat kapott Bayer Zsolt műsorvezető a Bayer show  vendégétől Földi László titkosszolgálati szakértőtől, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnökétől.


Földi László többek között azt a meglepő kijelentést tette a beszélgetés során, hogy

„nincs háború jelenleg Oroszország és Ukrajna között”.

„Egy fegyveres konfliktus van egy bizonyos régión belül” – hívta fel a figyelmet a titkosszolgálati szakértő.

Földi azzal folytatta, hogy „azt látjuk, hogy az orszok nem rohanták le Ukrajnát a szó klasszikus értelmében. Hiszen tudjuk, hogy még búzát is tudnak termeszteni, miközben háború van, és exportálják, és minden rendben van. Sőt ma már azt is tudjuk, hogy a kijevi vezetők a Távol-Keletre járnak nyaralni, miközben háború van” – sorolta.

Oroszországot legyengíti ez a katonai konfliktus

A szakértő szerint „nagyon pontosan kell tudni fogalmazni, mert az a következménye ennek, hogy Oroszországot tulajdonképpen legyengíti ez a katonai konfliktus, legyengítik az embargó következményei. Hozzátette, hogy

„az orosz gazdaság nagyon instabil. 

Mert az utóbbi harminc évben hozzánk hasonlóan tulajdonképpen a nyugati befektetőket beengedte, ott német és egyéb gyárak kerekedtek, és abban a pillanatban, hogy embargó lett, ezek kivonultak”

„A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától”

Földi László kitért arra is, hogy az oroszoknak nagyon sok pénzük van az olaj-gáz eladásban. „Most India, Kína és a többiek vásárolnak. De a pénz nem tud beindulni a gazdaságban, mert a gazdaság lényegét befagyasztotta az embargó. Most ha zt úgy nézzük, Oroszország meg fog gyengülni. A legrosszabb verzió, hogy Oroszország elfordul Európától, ami azt jelenti, hogy Amerikától kell energiát vennünk és biztonságilag is tőlük kell függenünk, hogyha az oroszok leválnak Európáról. (…)

Ez pedig azt jelenti, hogy Európa semmi más nem lesz, mint Amerika plusz egy állama”

Ezt a víziót úgy gondolom, el kellene kerülnünk – vázolt fel egy jövőképet a titkosszolgálati szakértő.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

******

Forrás:Mandiner

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?