2024.√°prilis 25.
György, Fidél, Debóra

A WEF meg akarja hackelni az agyadat

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
switzerland davos summit politics economy sport

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az egykor csak diszt√≥pikus sci-fi reg√©nyek lapjain megjelenŇĎ √∂tlet, az agyi hackel√©s m√°r itt van. √ögy tŇĪnik, hogy a davosi elit √©rdekelt abban, hogy ezt a technol√≥gi√°t felhaszn√°lja megk√©rdŇĎjelezhetŇĎ napirendj√©nek elŇĎmozd√≠t√°s√°ra.

A Vil√°ggazdas√°gi F√≥rum (WEF) egyik legut√≥bbi elŇĎad√°s√°n a jelenl√©vŇĎknek elmondt√°k, hogy az emberi agy dek√≥dol√°s√°ra ir√°nyul√≥ k√≠s√©rletek m√°r jav√°ban folynak. Ahogy Tim Hinchcliffe, aki √©vek √≥ta kongatja a v√©szharangot a WEF tervei miatt, megjegyezte, az elŇĎad√°sra √∂t √©vvel azut√°n ker√ľlt sor, hogy Yuval Noah Harari t√∂rt√©n√©sz azt mondta a davosiaknak, hogy az ember teljesen felt√∂rhetŇĎ. Az akad√©mikus szerint r√∂viden sz√≥lva s√©t√°l√≥, l√©legzŇĎ, √©lŇĎ algoritmusok vagyunk. Harari v√≠zi√≥ja akkoriban l√°zas fant√°zi√°l√°snak sz√°m√≠tott. Most azonban ez a fant√°zia gyorsan val√≥s√°gg√° v√°lik.

A WEF 2023-as √©ves tal√°lkoz√≥j√°n a The Atlantic vez√©rigazgat√≥ja, Nicholas Thompson vezette a “K√©szen √°llunk az agyi √°tl√°that√≥s√°gra?” c√≠mŇĪ √ľl√©st. Az √ľl√©st egy orwelli ihlet√©sŇĪ vide√≥ nyitotta, amely egy olyan forgat√≥k√∂nyvet mutatott be, amelyben az alkalmazottak agyhull√°mait figyelik √©s dek√≥dolj√°k. Az √∂sszegyŇĪjt√∂tt inform√°ci√≥kat nem csak az alkalmazottak teljes√≠tm√©ny√©nek √©rt√©kel√©s√©re haszn√°lt√°k fel, hanem az agyhull√°mokat dek√≥dolt√°k annak meg√°llap√≠t√°s√°ra is, hogy az egyes szem√©lyek r√©szt vettek-e bŇĪncselekm√©nyben.

A vide√≥t k√∂vetŇĎen Nita Farahany, a Duke Egyetem munkat√°rsa, a felt√∂rekvŇĎ technol√≥gi√°k etikai √©s jogi vonatkoz√°sainak szak√©rtŇĎje elmagyar√°zta a k√∂z√∂ns√©gnek, hogy az agyhull√°mok dek√≥dol√°s√°ra m√°r l√©teznek m√≥dszerek. Bizonyos technol√≥gi√°k – mondta – m√°r lehetŇĎv√© teszik, hogy nagyhatalm√ļ szervezetek √©s korm√°nyok “felvegy√©k √©s dek√≥dolj√°k az arcokat, amelyeket az elm√©dben l√°tsz – egyszerŇĪ form√°kat, sz√°mokat, a banksz√°ml√°d PIN-k√≥dj√°t”.

“A mesters√©ges intelligencia” – folytatta – “olyan elŇĎrel√©p√©seket tett lehetŇĎv√© az agyi tev√©kenys√©g dek√≥dol√°s√°ban, amelyeket kor√°bban soha nem gondoltunk volna lehets√©gesnek”. Mindazok a gondolatok √©s √©rz√©sek, amelyek benn√ľnk bugyognak – tette hozz√° Farahany -, csak adatdarabok, √©s hozz√°tette, hogy ezeket az adatokat a mesters√©ges intelligencia (AI) seg√≠ts√©g√©vel dek√≥dolni lehet. A k√∂zhiedelemmel ellent√©tben az ezen “adatok” dek√≥dol√°s√°ra haszn√°lt eszk√∂z√∂knek nem kell annyira invaz√≠vnak lenni√ľk, mint Elon Musk neur√°lis implant√°tumainak. Farahany szerint a haszn√°lt eszk√∂z√∂k ink√°bb olyanok, mint az emberi agy Fitbitjei. “Nem a j√∂vŇĎ be√ľltetett eszk√∂zeirŇĎl besz√©l√ľnk; √©n olyan viselhetŇĎ eszk√∂z√∂krŇĎl besz√©lek, amelyek olyanok, mint a Fitbits az agyadnak” – z√°rta le meglehetŇĎsen csirics√°r√© hangnemben.

Ugyanazon a napon, amikor Farahany elŇĎad√°st tartott, Jens Stoltenberg NATO-fŇĎtitk√°r is Davosban tart√≥zkodott. Farahanyhoz hasonl√≥an val√≥sz√≠nŇĪleg Stoltenberg is tudja a mag√°√©t az agyi hackel√©srŇĎl. A NATO 2021-ben eln√∂k√∂lt egy f√≥rumon, amely az “‘agytudom√°nyok fegyverr√© t√©tel√©t” √©s az “’emberi agy sebezhetŇĎs√©g√©nek kihaszn√°l√°s√°t” vizsg√°lta. Amint arr√≥l a Project Censored nevŇĪ, az oknyomoz√≥ √ļjs√°g√≠r√°s, a nagyobb m√©diamŇĪvelts√©g √©s a kritikus gondolkod√°s elŇĎmozd√≠t√°s√°val foglalkoz√≥ szervezet besz√°molt, a f√≥rumot az√©rt hozt√°k l√©tre, hogy “a t√°rsadalmi m√©rn√∂ks√©g √©s ellenŇĎrz√©s kifinomultabb form√°it” vizsg√°lj√°k. Ez megmagyar√°zza, hogy a f√≥rum √≥ta eltelt k√©t √©vben a NATO mi√©rt eg√©sz√≠tette ki √∂t mŇĪveleti ter√ľlet√©t (l√©gi, sz√°razf√∂ldi, tengeri, ŇĪrbeli √©s kiber) egy hatodik szinttel: a kognit√≠v ter√ľlettel.

A NATO √°ltal j√≥v√°hagyott mŇĪben a Johns Hopkins Egyetem √©s a londoni Imperial College szak√©rtŇĎi azt vitatj√°k meg, hogy az emberi elm√©t milyen sokf√©lek√©ppen kell csatat√©rnek tekinteni. A kognit√≠v hadvisel√©s – jegyezt√©k meg – sokkal t√∂bbet jelent ann√°l, mint hogy megv√°ltoztatjuk az emberek gondolkod√°s√°t; az emberek viselked√©s√©nek megv√°ltoztat√°s√°t is mag√°ban foglalja. “A sikeresen folytatott kognit√≠v hadvisel√©s” – olvashat√≥ a cikkben – “√ļgy alak√≠tja √©s befoly√°solja az egy√©ni √©s csoportos hiedelmeket √©s viselked√©st, hogy az agresszor taktikai vagy strat√©giai c√©ljainak kedvezzen”. Az agresszorok “elk√©pzelhetŇĎ, hogy leig√°zhatnak egy t√°rsadalmat an√©lk√ľl, hogy ny√≠lt erŇĎszakhoz vagy k√©nyszer√≠t√©shez folyamodn√°nak”. A NATO c√©lja – fontos megjegyezni – az, hogy biztons√°gban tartson minket. √ögy tŇĪnik, hogy ez a c√©l v√°ltozik.

A koronav√≠rus eredet√©tŇĎl az orosz √∂sszej√°tsz√°sr√≥l sz√≥l√≥ √°ll√≠t√°sokig az inform√°ci√≥s hadvisel√©s aranykor√°t √©lj√ľk. De ez az aranykor, amelynek k√∂z√©ppontj√°ban a m√©dia ellenŇĎrz√©se √°ll, jelenleg √°talakul√≥ban van. Amint azt Tzu-Chieh Hung √©s Tzu-Wei Hung akad√©mikusok egy tavalyi cikkben kifejtett√©k, a kognit√≠v hadvisel√©s a kiz√°r√≥lag a m√©dia ellenŇĎrz√©s√©re val√≥ √∂sszpontos√≠t√°sr√≥l a kifejezett agykontrollra terjed ki. A kognit√≠v hadvisel√©s a “neurol√≥giai erŇĎforr√°sok”, valamint a “t√∂megkommunik√°ci√≥s technik√°k” fegyverk√©nt val√≥ felhaszn√°l√°s√°ra t√∂rekszik. M√≠g az inform√°ci√≥s hadvisel√©s szinte teljes eg√©sz√©ben az inform√°ci√≥k bevitel√©re √∂sszpontos√≠t, a kognit√≠v hadvisel√©s mind a bemenetre, mind a kimenetre (azaz a viselked√©s√ľnkre).

Nem kell QAnon-tagnak lenni ahhoz, hogy a fentieket olvasva m√©lys√©ges megd√∂bben√©st √©rezz√ľnk. Az agy felt√∂r√©s√©rŇĎl sz√≥l√≥ besz√©dek egyenesen a kommunista K√≠n√°b√≥l sz√°rmaznak. Mik√∂zben ezt √≠rom, a ‚ÄúK√≠nai Kommunista P√°rt‚ÄĚ (CCP) m√°ris kognit√≠v hadvisel√©st alkalmaz az ellens√©g legyŇĎz√©s√©re. A nem is olyan t√°voli j√∂vŇĎben a Davosban √©s Br√ľsszelben, a NATO k√∂zpontj√°nak otthont ad√≥, meg nem v√°lasztott globalist√°k ugyanezt a technol√≥gi√°t haszn√°lhatj√°k a leig√°z√°sunkra.

A cikkben kifejtett n√©zetek a szerzŇĎ John Mac Ghlionn v√©lem√©ny√©t t√ľkr√∂zik, √©s nem felt√©tlen√ľl a The Epoch Times v√©lem√©ny√©t.

Forr√°s:The Epoch Times

Mi a reakciód?
ūüĎćtetszik
0
ūüĎćtetszik
ūüĎénem
0
ūüĎénem
ūüíėszeretem
0
ūüíėszeretem
ūüė°d√ľh√≠tŇĎ
0
ūüė°d√ľh√≠tŇĎ
ūüėāvicces
0
ūüėāvicces
ūüėģh√ļha
0
ūüėģh√ļha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához