2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Genderideológia miatt került börtönbe egy ír tanár

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Enoch Burke támogatói szerint a transzgender ideológia elleni küzdelem egyik jelképévé vált, különösen a korábban katolikus Írországban.

Szeptember 2-án ismét letartóztatta az ír rendőrség Enoch Burke-ot, miután megjelent korábbi munkahelyén, a Wilson’s Hospital középiskolában, annak ellenére, hogy bírósági végzés tiltotta meg számára, hogy belépjen az intézménybe. A tanárt három rendőr kísérte egy rendőrségi furgonba.

Burke ügye 2022 nyarán kezdődött, amikor a német-, történelem- és politológiatanár megtagadta, hogy egy biológiailag férfi diákot – aki éppen „nemváltoztatás” folyamatában volt – lányként szólítson, és nem volt hajlandó a nemsemleges „they” (ők) névmást használni.

A LifeSite cikkírója, Jonathon Van Maren szerint Burke esete rávilágít arra, hogy a transzgender ideológia mennyire dominál az ír társadalomban.

Miután Burke megtagadta az iskolai igazgató utasítását a névmások használatára vonatkozóan, 2022. augusztus 22-én fizetett szabadságra helyezték, miközben az iskolatanács fegyelmi eljárást indított ellene. Burke azonban továbbra is megjelent az iskolában, és augusztus 30-án ideiglenes bírósági végzést kapott, amely megtiltotta számára, hogy belépjen az intézménybe. Ezt figyelmen kívül hagyva, Burke-öt szeptember 5-én letartóztatták az iskolában, ahol egy üres tanteremben tartózkodott. A bíróság megvetéséért határozatlan idejű börtönbüntetésre ítélték, amíg nem hajlandó bocsánatot kérni vagy a bíróság másképp nem dönt.

Burke a 2022-es ítélethirdetéskor így nyilatkozott:

„A transzgenderizmus ellentétes a keresztény hitemmel. Ellentétes a Szentírással, az Ír Egyház ethoszával és az iskolám értékeivel. Szeretem az iskolámat, amelynek mottója ‘Res Non Verba’, azaz tettek, nem szavak, de ma itt vagyok, mert azt mondtam, hogy nem fogok egy fiút lánynak nevezni.”

Burke-öt 2022 karácsonya előtt szabadlábra helyezték, miután a bíró úgy ítélte meg, hogy Burke a börtönbüntetését saját céljaira használja fel. Szabadonbocsátása idején Burke-öt figyelmeztették, hogy napi 700 eurós bírságot szabnak ki rá, ha továbbra sem tartja be a bírósági végzést, és visszatér az iskolába.

2023 januárjában az iskola elbocsátotta Burke-öt, de ő továbbra is megjelent az iskolában, ami miatt szeptemberben újra börtönbe került. A LifeSiteNews szerint Burke letartóztatása és bebörtönzése technikailag a bírósági végzés megszegése miatt történt, de Burke esete szélesebb körben a transzgender ideológia térnyerésére hívja fel a figyelmet.

Burke támogatói szerint a tanár elvei mellett kiállva a transzgender ideológia elleni küzdelem egyik jelképévé vált, különösen a korábban katolikus Írországban. A bíróságok azonban arra hivatkoznak, hogy Burke “saját makacssága” miatt van még mindig börtönben, és szabadon engednék, ha hajlandó lenne elfogadni az iskola elbocsátását, és nem jelenne meg újra a munkahelyén.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
52
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek