2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

GLOBAL RESEARCH – Németország Bundeswehrje háborúra készül Oroszország ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20170319123724 417944

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tábornok figyelmeztet Németország elleni esetleges orosz támadásra

Miközben a NATO-n belül vannak nézeteltérések, Annalena Baerbock német külügyminiszter – aki szorgalmasan tanulmányozta a külpolitikát Klaus Schwab WEF Fiatal Globális Vezetők Fórumán (YGL) – az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében (PACE) (2023. január 25.) megerősítette, hogy Németország és szövetségesei [a NATO] hadban állnak Oroszországgal:

“Baerbock megjegyzései közel egy évnyi közvetlen oroszgyűlölő narratívát követően, köztük az Oroszországgal való háborúra vonatkozó kiadott terveket.

2022 november közepén a Der Spiegel közzétett egy kiszivárogtatott német hadügyminisztériumi iratot [68 oldal], amelyből kiderül, hogy a Bundeswehr háborúra készül Oroszországgal.

A “Fegyveres erők operatív irányelvei” című titkos dokumentumot Németország vezérkari főnöke, Eberhard Zorn tábornok állította össze.

“A német hadsereg “mega – reformjának” szükségességét hangsúlyozta, és egyértelműen Oroszországot jelölte meg “közvetlen fenyegetésként”. Infobrics

screen shot 2023 01 26 at 3

Félelem az Oroszországgal való konfrontációtól

Előkészületek a “kikényszerített háborúra” – A Bundeswehrnek jelentősen meg kell erősödnie”

Zorn vezérkari főnök egy bizalmas stratégiai anyagában esküszik arra, hogy a Bundeswehrre nehéz évek várnak. Egy konfliktus Oroszországgal egyre inkább valószínűvé válik. A haderőnek teljes mértékben a védelemre [Abwehr] kell összpontosítani egy esetleges támadással szemben.

Ez a merész kijelentés azt sugallja, hogy Németországnak és szövetségeseinek “meg kellene védeniük magukat” (többes számban) egy orosz támadás esetén.

Lásd még a német külügyminiszter ellentmondásos kijelentését:

“A legfontosabb, hogy közösen cselekedjünk, együtt harcoljunk az oroszok ellen”

Mondjon nemet a Washingtoni Szerződés V. cikkére

Veszélyes válaszúthoz érkeztünk.

Ezek a zavaros “cselekedjünk együtt” kijelentések burkoltan a Washingtoni Szerződés V. cikkelyére és a NATO kollektív védelmi doktrínájára vonatkoznak, nevezetesen arra, hogy az Atlanti Szövetség egyik tagja (azaz Németország) elleni, nem dokumentált “támadás vádja” az Atlanti Szövetség MINDEN tagja elleni támadásnak tekinthető, ami az emberiséget egy “III. világháborús forgatókönyvbe” sodorja.

Beszédtéma az amerikai külügyminisztérium és a Fehér Ház folyosóin a Washingtoni Szerződés V. cikke (Oroszországgal kapcsolatban) ?

Pillanatnyilag igen. A “hivatalos” válasz: nem. Anthony Blinken amerikai külügyminiszter szerint:

“Biden elnök eltökélt szándéka, hogy elkerülje a közvetlen katonai konfliktust Oroszországgal. …

“Biden mindig is hangsúlyozta, hogy Ukrajnával kapcsolatban az egyik követelménye, hogy ne legyen harmadik világháború” – mondta Blinken. (WP)

Mivel Ukrajna ezt a háborút elvesztette, mielőtt elkezdődött volna (nincs haditengerészet és nincs légierő), az Oroszországgal szembeni közvetlen vagy közvetett USA-NATO konfrontációt nehéz elkerülni, hacsak nem lesznek érdemi béketárgyalások.

A német védelmi minisztérium Zorn tábornok által készített dokumentuma Pandora szelencéjét nyitja meg.

Állításai sok tekintetben valószínűtlenek, bizonyítékok híján az abszurditás határát súrolják, ugyanakkor fontos szerepet játszanak a politikai zűrzavar és széthúzás előidézésében. Nem világos, hogy vajon Washington állt-e a kezdeményezés mögött.

Kijelentésének “felejthetetlen” történelmi vonatkozása is van: Míg 1914-ben kitört a háború Oroszország és a Porosz Birodalom között (I. világháború), és 1941-ben a náci Németország megszállta a Szovjetuniót (Barbarossa hadművelet), ami 26 millió ember halálát okozta, addig Eberhard Zorn tábornok most azt állítja, hogy Oroszország fenyeget:

“bármelyik pillanatban letörölheti Németországot a térképről”.

screen shot 2023 01 27 at 4

Az alábbiakban Zorn tábornok 68 oldalas dokumentumának kivonatos összefoglalását közli a News.de

Az orosz invázió egyre valószínűbb: A tábornok Németország elleni lehetséges orosz támadásra figyelmeztet

Eberhard Zorn tábornok, a vezérkari főnökök egyesített vezérkarának vezetője megdöbbentő módon esküdözött, hogy a Bundeswehrre nehéz idők várnak.

120326052 102431244962284 5186494685438701927 n 400x267 1

Egy Oroszországgal való konfliktus egyre valószínűbbé válik – figyelmeztetett a tábornok. A Bundeswehrnek fel kell készülnie egy esetleges támadásra – mondta.

Egy megdöbbentő [68 oldalas bizalmas jelentés] arra figyelmeztet, hogy egy orosz invázió Európa ellen “valószínűbb, mint valaha”.

De messze nem ez az egyetlen sokkoló előrejelzés, amely a titkos dokumentumokból kiderül.

A jelentés szerint Németországot “bármelyik pillanatban” letörölhetik a térképről.

Bizalmas iratra bukkantak: Oroszországgal egyre valószínűbb a konfliktus

A The Sun állítása szerint németországi illetékesek állítólag már sürgetik az államot, hogy készüljenek fel egy közelgő háborúra Oroszországgal.

A Der Spiegelnek kiszivárgott bizalmas dokumentumokból [68 oldal, amelyet Zorn tábornok készített] , kiderül, hogy az ország egyik vezető tábornoka, Eberhard Zorn utasította az ország hadseregét, hogy az “egzisztenciális” fenyegetésekkel szemben álljon háborús készültségbe.

Eberhard Zorn tábornok egy lehetséges orosz támadásra figyelmeztet Németországban

A szeptember végén készült 68 oldalas stratégiai tanulmány címe “Operatív irányelvek a fegyveres erők számára”. Ebben Zorn tábornok a német hadsereg teljes átalakítására és háborús felkészítésére szólít fel.

“Németország elleni támadások potenciálisan figyelmeztetés nélkül és nagy, esetleg létfontosságú károkkal járhatnak” – figyelmeztetett a dokumentumban a jelentés szerint.

Egyre nagyobb a félelem az európai orosz inváziótól: A Bundeswehr alig képes megvédeni magát vészhelyzet esetén

Bár a modern német hadsereg részt vett külföldi konfliktusokban, például Afganisztánban, Zorn felszólítja a Bundeswehrt, hogy készüljön fel “egy kényszerű háborúra” itthon.

A 2022. februári adatok szerint a Bundeswehr 183 638 aktív katonával és 949 000 tartalékossal rendelkezik. A Bundeswehr azonban a milliárdos csomag ellenére is alig védhető, figyelmeztetett nemrég Alfons Mais hadsereg főfelügyelő.

Németországnak “erősebb” hadsereget kell teremtenie

Ennek ellenére egyre nagyobb a félelem egy esetleges háborútól. Zorn tábornok szerint a háború egy kelet-európai NATO-tagállamban “ismét valószínűbbé vált”, és felszólította Németországot, hogy játsszon vezető szerepet a kontinens védelmében, és hozzon létre “erősebb” hadsereget.

Nagy létszámú alakulatokat kért, amelyek bármikor készen állnak arra, hogy egy másodperc alatt harcba szálljanak a NATO-ért. “A szövetség védelme, beleértve a látható és hiteles elrettentés biztosítását, uralni fogja Németország katonai tevékenységét” – mondta Zorn.

Riport: A Bundeswehr háborúra készül a NATO keleti szárnyán

A lap szerint egy, a NATO keleti határait érő orosz támadás esetén Németországnak “reagáló és harci erőket” kellene biztosítania, és nem várhatna amerikai támogatásra.

Zorn arra figyelmeztetett, hogy sem az EU, sem a NATO nem engedheti meg magának, hogy “csak a támadás bekövetkeztével kezdje meg az erőinek tervezését és bevetését”. Figyelmeztetőleg kijelentette: “Ha nem cselekszünk azonnal, egyetlen hadsereg sem fog megmozdulni Európában”.

A német katonai vezetők elégedetlenek a Bundeswehr lassú fejlesztése miatt

A jelentés kiszivárogtatása ugyanakkor annak is lehet a jele, hogy a német katonai vezetők elégedetlenek amiatt, hogy kormányuk szerintük lassan reagál a korábbi pénzügyi ígéretekre – írja például a brit Daily Express. Egy védelmi vezető a Reutersnek azt mondta: “Ukrajnában háború dúl, de itt az eljárások továbbra is béke üzemmódban zajlanak, miközben az infláció felemészti a pénzt”.

Forrás:Globalresearch

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. Nem értem azt az ostobaságot, hogy orosz támadásra kell a németeknek felkészülni. Putyin nem olyan hülye, hogy határaitól 500 kilométerre háborúzzon. Putyinnak Németországgal normális kereskedelmi kapcsolatokra van szüksége.

  2. Ez a hülye Zorn nem is sejti, hogy az USA minden esetben cserben hagyná Németországot is, mint ahogy az évtizedek alatt eddig minden “szövetségesét” és állítólagos baráti államokat is cserben hagyta. Söt ellenük dolgozott…
    Most az ukránok áldozzák föl magukat az USA milliárdosainak az érdekeiért. Mint ahogy már sok nemzet és ország százezres nagyságrendben vezstette el saját honfitársait Amerika miatt.
    Korea, Vietnam, Affganisztán, Irak, Líbia… Következnek Tajvan és Európa.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához