2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Háborúellenes megmozdulások

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
rawm feature image

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Háborúellenes nagygyűlést hirdettek Washingtonban
A tiltakozás az ukrajnai béketárgyalásokat és a katonai segélyek leállítását követeli

„Rage Against The War Machine” elnevezésű nagygyűlést jelentettek be vasárnapra Washington DC-ben, amelyen több ezren vonulnak a Fehér Ház elé, hogy békét követeljenek Ukrajnában és a Kijevnek nyújtott amerikai katonai finanszírozás megszüntetését.

A libertárius és a néppárt által szervezett felvonulás az Egyesült Államok legnagyobb háborúellenes tüntetésének ígérkezik az iraki háború elleni 2003-as tüntetések óta. A felvonuláson a politikai spektrum minden részéről érkeznek előadók, köztük Ron Paul volt amerikai szenátor, a korábbi elnökjelölt Tulsi Gabbard, valamint Jimmy Dore komikus és politikai kommentátor.

Weboldalukon a szervezők megfogalmazták azokat a követeléseket, amelyeket teljesíteni szándékoznak a „főháborús Joe Bidennek”. A pontok között szerepel: „egy centet sem kell adni az ukrajnai háborúra”, a NATO feloszlatása, a Pentagon költségvetésének megnyirbálása, a CIA felszámolása és Julian Assange felszabadítása.


A FOX News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak nyilatkozva Tara Reade – a tüntetés egyik felszólalója – azzal érvelt, hogy az amerikaiaknak elege van abból, hogy kormányuk csaknem 100 milliárd dollárt költ Ukrajna segélyére, miközben az otthoni problémákat figyelmen kívül hagyják. „Az infrastruktúránk szétesik. Amerika bukott állammá válik” – magyarázta.

Reade azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a NATO a felelős az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusért, amely szerinte még 2014-ben, a Nyugat által támogatott Maidan puccs idején kezdődött.

“A felszólalók mind összegyűlnek, hogy kérjék a NATO felszámolását, mert ez nem békefenntartó erő, hanem egy agresszív erő, amely Oroszország határai ellen nyomul, és most egyre közelebb kerülünk a harmadik világháború küszöbéhez” – tette hozzá Readade.

A Rage Against War honlapja szerint a tüntetés vasárnap 12:30-kor kezdődik a Lincoln-emlékműnél‼️

🇩🇪A németek fellázadnak az ukrajnai fegyverszállítás ellen; mintegy 30 000 tüntető tiltakozik a müncheni “biztonsági konferencia” ellen.

A német nép fellázadt a Nyugat által Ukrajnában fokozódó ellenségeskedés ellen. Mintegy 30 ezren tüntettek Münchenben a kijevi rezsim fegyverszállítása és a városban tartott biztonsági konferencia ellen. „Békét akarunk” – hangzott el a demonstrálók fő szlogenje a rendezvényen. A tüntetők szerint a konfliktus megállításához meg kell állítani a végtelen fegyverellátást.

Körülbelül 20 akció zajlik már a városban, a fő pedig a város központjában, a Stachus téren. A tüntetők innen a konferencia helyszínéül szolgáló Bayerischer Hof Hotel felé veszik az irányt, hogy szimbolikusan „körbezárják”. Ezután a tervek szerint az ellenzéki jobboldali párt, az “Alternatíva Németországnak” vezetője beszél

forrás: Q-Great Awakening

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához