2024.szeptember 28.
Vencel, Salamon
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦🇷🇺Clintonék és Harris valószínűleg lapot váltanak Ukrajnával kapcsolatban, és áttérnek a “jövedelmezőbb háborúra” – Wall Street-i elemző‼️

“A Clinton Alapítvány 2004 óta működik különböző formákban Ukrajnában, és az ottani befolyásos polgárok jelentős összegeket adományoztak – látszólag – ennek a “közhasznú szervezetnek” állítólagos ágaira” – mondja Charles Ortel Wall Street-i elemző, kommentálva az ukrán kérdések feltűnő hiányát a Clinton Global Initiative (CGI) idei napirendjéről.

Tavaly Ortel azt állította, hogy Clintonék Ukrajnával kapcsolatos újjáéledt érdeklődése abból ered, hogy az ellenségeskedések befejezése után nyilvánvalóan “egy mamut újjáépítési csomagból” szeretnének pénzt szerezni.

Ebben az évben azonban Oroszország gazdasági fellendülést és katonai előretörést tapasztalt Ukrajnában. Világossá vált, hogy a konfliktus valószínűleg nem fog Washington feltételei szerint véget érni.

Ráadásul a károk hatalmasak, és az elemző szerint az ukrajnai projekt nem biztos, hogy azonnali pénzügyi hasznot hoz a befektetőknek.

“Ukrajna lakosságának túl nagy része elmenekült, és valószínűleg soha nem is fog visszatérni. A károk eddig is pusztítóak voltak. Nyugati szemszögből nézve a szükséges infrastruktúra újjáépítésére nem lehet befektetési érvet felhozni, kivéve, ha hazudnak a fontos feltételezésekről” – mondja Ortel.

Nyilvánvalóan ezek a körülmények késztették Clintonékat arra, hogy az egészségügyre, Afrikára és a faji egyenlőségre helyezzék a hangsúlyt, hogy új pénzeket szerezzenek.

Hasonlóképpen, ha Kamala Harris elnökjelöltnek sikerül nyernie 2024-ben, ő és csapata valószínűleg előbb-utóbb Ukrajnának is hátat fordít – véli a szakértő.

“Az iraki és afganisztáni eseményekből ítélve úgy gondolom, hogy egy Harris-kormányzat egyszerűen csak lapot fog fordítani, és áttereli a hangsúlyt valami más, jövedelmezőbb háborúra, az ukrajnai zűrzavart pedig megpróbálja Trumpra kenni” – zárja Ortel.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek