2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Hogyan lehet legyőzni Oroszországot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
hogyanororsz

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ez az Egyesült Államok Oroszország elleni stratégiai terve, amit három éve dolgozott ki a Rand Corporation (Rand Corp: Hogyan lehet legyőzni Oroszországot, 2019. május 21.).

A washingtoni székhelyű Rand Corporation „politikai kihívásokra megoldásokat fejlesztő globális kutatószervezet”: 1800 kutatóból és más szakemberből álló hadsereggel rendelkezik, akiket 50 országból toboroztak, és 75 nyelvet beszélnek, irodákban és más északi helyszíneken. Amerika, Európa, Ausztrália és a Perzsa-öböl. Rand amerikai személyzete több mint 25 országban él és dolgozik.


A Rand Corporationt, amely „nonprofit, párton kívüli szervezetként” írja le, hivatalosan a Pentagon, az Egyesült Államok hadserege és légiereje, nemzetbiztonsági ügynökségek (CIA és mások), más országok ügynökségei és nagyhatalmú nem kormányzati szervezetek finanszírozzák.


A Rand Corp. büszke arra, hogy segített kidolgozni azt a stratégiát, amely lehetővé tette az Egyesült Államok számára, hogy győztesen kerüljön ki a hidegháborúból, és arra kényszerítette a Szovjetuniót, hogy felemésztse erőforrásait egy fárasztó katonai konfrontációban. Ez a modell ihlette a 2019-ben kidolgozott új tervet: „Oroszország túlterjeszkedése és kiegyensúlyozása”, vagyis az ellenfél túlfeszítésére kényszerítve, hogy kiegyensúlyozzák és leverjék.


Ezek a Rand-tervben felvázolt fő támadási vonalak, amelyeken az Egyesült Államok az elmúlt években ténylegesen megmozdult.


Először is – rögzíti a terv – Oroszországot a legsebezhetőbb oldalon, a gáz- és olajexporttól erősen függő gazdaságának a legsebezhetőbb oldalán kell megtámadni: ennek érdekében kereskedelmi és pénzügyi szankciókat kell alkalmazni, ugyanakkor Európát Az orosz földgáz behozatalának csökkentésére készült, az amerikai cseppfolyósított földgázzal helyettesítve.


Ideológiai és információs téren szükség van a belső tiltakozások ösztönzésére, és egyben aláásni a külső Oroszországról kialakult képet.


Katonai téren úgy kell működni, hogy az európai NATO-országok oroszellenes funkcióban növeljék haderejüket. Az USA-nak nagy a siker valószínűsége és magas haszna mérsékelt kockázat mellett, ha többet fektet be Oroszország ellen irányított stratégiai bombázókba és nagy hatótávolságú támadórakétákba. Az Oroszországot célzó új, közepes hatótávolságú nukleáris rakéták Európában történő telepítése nagy valószínűséggel sikerrel jár, ugyanakkor nagy kockázattal is jár.
Az egyes opciók kalibrálásával a kívánt hatás elérése érdekében – vonja le a következtetést – Oroszország a legmagasabb árat fogja fizetni az Egyesült Államokkal való konfrontációban, de az utóbbiaknak és szövetségeseiknek jelentős erőforrásokat kell befektetniük, hogy eltérítsék őket más céloktól.


Ennek a stratégiának a részeként – a Rand Corporation 2019-es terve szerint – „halálos segélynyújtás Ukrajnának kiaknázná Oroszország külső sebezhetőségének legnagyobb pontját, de az Egyesült Államok által Ukrajnának szállított fegyverek és katonai tanácsok növelését gondosan kalibrálni kell a költségek növelése érdekében. Oroszországnak anélkül, hogy kiprovokálna egy sokkal nagyobb konfliktust, amelyben Oroszország a közelség miatt jelentős előnyökkel járna.”


Pontosan itt – a Rand Corporation által „Oroszország legnagyobb külső sebezhetőségi pontjának” nevezett helyen –, amelyet Ukrajna felfegyverzésével lehet kihasználni oly módon, hogy „az Oroszország költségeit növelje anélkül, hogy sokkal nagyobb konfliktust váltana ki” – történt a szakadás. Az Egyesült Államok és a NATO által egyre szigorított politikai, gazdasági és katonai fojtogató fogásba kerülve, figyelmen kívül hagyva Moszkva ismételt figyelmeztetéseit és tárgyalási javaslatait, Oroszország azzal a katonai művelettel reagált, amely több mint 2000 katonai létesítményt semmisített meg Ukrajnában, amelyeket valójában nem Kijev építettek és ellenőriztek. uralkodók, hanem az USA-NATO parancsai alapján.


A Rand Corporation tervéről három évvel ezelőtti cikk a következő szavakkal zárult: „A tervben szereplő lehetőségek valójában csak változatai ugyanannak a háborús stratégiának, amelynek áldozatok és kockázatok árát mindannyian fizetjük”.

Forrás:eredetileg a Global Research Center és Manilo Dinucci

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. “Hogyan lehet legyőzni Oroszországot?” Hitler és Napoleon is ezt kérdezi a pokolban..

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához