2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Homoszexuális-leszbikus óvoda nyílik Berlinben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
rainbow 1305187 1920 1024x681

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Jövőre nyithatja meg kapuit Berlin első homoszexuális-leszbikus óvodája. Az üzemeltető szerint már hatvan gyereket regisztráltak a szüleik, hogy intézményi szinten ismerkedjenek meg azzal, milyen homoszexuálisnak lenni.

A német Bild beszámolója szerint a Berlin Schöneberg negyedében található LMBTQ-tanácsadó (Schwulenberatung) központban többgenerációs házat hoznak létre homoszexuális, leszbikus, bi- és transzszexuális emberek számára. Az épületben helyet kap egy óvoda is.

Az LMBTQ óvoda meglepően nagy népszerűségnek örvend a környéken. A meghirdetett 93 helyből előzetes regisztráció alapján hatvan már be is telt. A gyerekek környékbeli családokból származnak, legtöbbjüket azonosnemű párok nevelik.

Az óvodában azt tanítanák meg a gyerekeknek, milyen leszbikusnak, homoszexuálisnak, transzneműnek vagy interszexuálisnak lenni.

Az osztrák Kronen Zeitung cikkében hangsúlyozza: az intézménybe bekerülő gyerekektől nem várják el, hogy tudják magukról, melyik nemhez vonzódnak. Az üzemeltetők szerint, ha a gyerekek esetleg később rájönnek, hogy nem heteroszexuálisok, az óvodai nevelésnek köszönhetően sokkal könnyebb lesz beilleszkedniük.

Marcel de Groot vezérigazgató a következőképp magyarázza az óvoda pedagógiai módszerét: „Például az intézményben lesz tíz hagyományos gyerekkönyv, és három olyan, amiben a herceg egy másik herceggel házasodik össze” – mondta. „A mi koncepciónk olyan, mint bármelyik másik óvodáé, csak éppen valamilyen módon megjelenik benne az LMBTQ-életmód is” – tette hozzá.

Bár látszólag pozitívan fogadják a helyiek az új óvoda lehetőségét, az azt üzemeltető szervezet nem mentes a botránytól.

Az LMBTQ-tanácsadói központ igazgatóságának tagja ugyanis a pedofil jogok egyik élharcosa, Rüdiger Lautmann. A 86 éves férfi 1998-ban adott ki egy könyvet A gyermek utáni vágy A pedofil portréja (Die Lust am Kind. Portrait des Pädophilen) címmel, amelyben a pedofilok viselkedését próbálja megmagyarázni. Az eset kapcsán a berlini hatóságok már vizsgálatot indítottak a szervezettel szemben.

Forrás:Vasárnap.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához