2024.május 14.
Bonifác, Gyöngyi

Politico: Berlin milliárdokat öntött a saját gazdaságába, miközben a német hibák okozták a válságot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
2c70152ffde041a49ccf0de1526f484a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tíz évvel ezelőtt, amikor Európa az eurózóna válságának torkában volt, Németország állt a megszorítások élére” – írja a Politico cikke alapján a Mandiner. A lap ugyanakkor hozzáteszi:

most Európa többi része füstölög a Németország által az energiatámogatásokra fordított összegek miatt, amelyek félő, hogy súlyosbíthatják a kontinens politikailag robbanásveszélyes gazdag–szegény szakadékát.

A Politico szerint ráadásul „a növekvő feszültségeken aligha segít, hogy Berlin elhibázott függősége az orosz gáztól is hozzájárult a blokk energiaválságának kialakulásához”.

„Egyre nagyobb az ellenérzés”

Mint a lap fogalmaz: „az EU-ban – különösen az olyan nehézsúlyú országokban, mint Olaszország és Franciaország – egyre nagyobb az ellenérzés Németország múlt héten bejelentett 200 milliárd eurós csomagjával kapcsolatban, amelynek célja, hogy a fogyasztókat és a vállalkozásokat mentesítse az energiaválság teljes körű hatásaitól”.

Ezek a sérelmek valószínűleg a pénteki prágai EU-csúcstalálkozón is fellángolnak majd, amikor a vezetők az emelkedő energiaköltségek és azok gazdasági következményeinek kérdésével fognak foglalkozni – írja a brüsszeli lap.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Forrás:MagyarNemzet,Borítókép: Ursula von der Leyen (Fotó: EPA/Kenzo Tribouillard)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek