2024.március 2.
Albin, Albina, Leonita,

Itt a bizonyíték: Sorosék azért támogatják a szankciókat, mert százmilliókat nyernek rajta

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
08ad3642170d43d6b979365b97e8d5ae

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az amerikai tőzsdespekuláns vagyona, valamint az általa birtokolt részvények egyértelműen azt bizonyítják, hogy Soros György nyerészkedik a háborún és az EU által bevezetett gazdasági szankciókon.

Idén Soros György elsősorban a különböző energetikai cégekben szerzett részvényein keresztül jut tetemes vagyonhoz. Még a Bloomberg számolt be róla a nyáron, hogy Soros tőzsdei nyeresége idén meghaladta az egymilliárd dollárt, ugyanis májusban 7,5 milliárd dollárról 8,5 milliárd dollárra nőtt a nettó tőzsdei vagyonának mértéke. A különböző energiavállalatokban szerzett részvényei kifejezetten nagy éves profitot hoztak Sorosnak.

Sorosnak összesen 12 energiavállalatban van részvénye. Ebből nyolc cégnek jelentős nyeresége származott az idei év elejétől számítva. Júniusig további három energiacégben is volt részvénye Sorosnak, amiket habár azóta eladott, a belőlük származó éves bevételei jelentősen megemelkedtek.

Soros arányaiban legnagyobb éves nyeresége – ami több mint 50 százalék – az Energy Transfer LP nevű amerikai gáztermelő cégtől származott, amely cseppfolyós földgáz, azaz LNG-szállítással is foglalkozik. De a többek között az LNG-kitermeléssel foglalkozó Total Energies energiavállalat részvényeiből is jelentős összeg folyt be Sorosnak. Emellett a spekulánsnak az amerikai LNG- tárolással foglalkozó Williams vállalatban is volt érdekeltsége, innen is rengeteg pénzt vett ki.

Az orosz–ukrán konfliktus egyik legnagyobb nyertesei az LNG-cégek, hiszen az Egyesült Államok ezzel helyettesítené Európában az elmaradó orosz gázt. A Forbes áprilisban arról számolt be, hogy az Oroszországból Európába érkező gáz pótlásának igénye miatt az egekbe szökött az amerikai LNG-vállalatok nyeresége.

De a Kinder Morgan olaj-, gáz- és széndioxid-tároló vállalat, a Denbury olaj- és gázszállító társaság, az Enterprise Products földgáz- és kőolajvezeték-vállalkozás, illetve a Western Midstream gáz- és kőolajszállító cégből is hatalmas nyeresége származott Soros Györgynek.

Soros a nagyobb, globálisan működő olajcégeknek is kiemelt figyelmet szentelt az orosz–ukrán konfliktus kezdete óta. Az amerikai tőzsdespekuláns 2022 első negyedévében adta el a BP olajvállalatban lévő részvényeit, ugyanakkor szintén ebben az időszakban vásárolt Shell-részvényeket. Soros György a Shellben tartott részvényeit végül több mint 22 százalékos éves nyereséggel adta el.

A fenti példák alapján egyértelmű, hogy Soros György és hálózata azért lobbizik az EU-nál és a brüsszeli politikusoknál, hogy minél hamarabb szankcionálják az orosz energiahordozókat, hogy az amerikai cégekben felhalmozott befektetéseiken keresztül a szankciók legnagyobb nyertesei ők maguk legyenek. Nyilvánvaló, hogy Sorosék a szankciók által tudnak még nagyobb profitra szert tenni.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. A háborún mindig nyerészkedik valaki. Sajnálatos, de Amerika nyerészkedett eddig a legtöbbet a háborúkon, különösen a II. világháborún. (Tulajdonképp Amerika a II. világháborúnak köszönheti jelenleg vezető szerepét.)
    A jelenlegi szankciókon is nyerészkedik Amerika és -paradox módon- Oroszország. Ki kell végre mondani, hogy az Európai Unió vezetőinek ostobaságának csakis az európaiak látják kárát. Még az oroszok számára is nyereséget hoznak a szankciók, és nem veszteséget.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához