2024.március 29.
Auguszta, Bertold

Itt az orosz és az ukrán bejelentés, még véresebb szakasz kezdődik

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
ukraj

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Kreml ismét megszólalt az ukrajnai háború békés rendezésének feltételeiről, kifejtve, hogy Kijevnek figyelembe kell vennie bizonyos dolgokat – írta a Sky News. Az ukránok ezeknek nem fognak eleget tenni, ezért a háború nem csak folytatódik, de véresebb lesz, mint eddig.

Moszkva szerint Kijevnek figyelembe kell vennie a helyzet “új realitásait”, ha véget akar vetni a konfliktusnak

– közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Hozzátette, hogy Oroszország álláspontja a háború befejezéséről jól ismert. Eszerint

Kijevnek el kell fogadnia, hogy Oroszország Ukrajna négy régióját, Denyeck, Luhanszk, herszon és Zaporizzsja régiókat annektálta.

Kedden Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője arról is beszélt, hogy Oroszország céljait a kijevi hatóságok jelenlegi álláspontja miatt csak katonai eszközökkel lehet elérni.

Hozzátette, hogy a Kreml pozitívan értékeli azon országok erőfeszítéseit, amelyek már most is jelentős erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy békés irányba tereljék ezt a konfliktust, de ez most nem lehetséges, Oroszországnak előbb meg kell valósítania terveit.

Dmitrij Belik, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának tagja március 13-án az Izvesztyija című lapnak azt mondta, hogy

Olyan körülmények között, amikor a Nyugat folyamatosan fegyvereket pumpál Ukrajnába, Kijev pedig demonstrálja, hogy a konfliktus folytatására összpontosít, a német politikusok által hangoztatott tézisek a tárgyalásokról nemcsak abszurdnak, hanem szemtelennek is tűnnek.

Ezzel Wolfgang Ischinger, a müncheni biztonsági konferencia volt vezetőjének szavaira reagált, aki szerint az ukrajnai békefolyamat már régen elindult. A képviselő szerint Ischinger javaslata, miszerint a tárgyalásokba Berlin, Washington, Párizs és London is bekapcsolódjon, különösen sok kérdést vet fel.

Láthatóan az Ukránok nem fogadják el Oroszország feltételeit, hiszen Zelenszkij kijelentette, hogy Bahmut védelmét sem adják fel, hiába kérte tőle, már több katonai vezető.Így a már most is kegyetlen harcok tovább folytatódnak és még ennél is véresebbek lesznek a jövőben.

Forrás:Origo

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához