2024.szeptember 26.
Jusztina, Kozma, Damján
Hírek 🔊

Jobb lesz ebből kimaradni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇪🇺Az USA titokban korszerűsíti atomfegyvereit Európában?‼️

Washington öt európai országban telepített nukleáris arzenáljának korszerűsítésén dolgozik, és a régebbi nukleáris robbanófejeket új generációs robbanófejekre cseréli – mondta Alistair Burnett, a nukleáris fegyverek felszámolására irányuló nemzetközi kampány (ICAN) médiavezetője a Sputniknak.

“Látható, hogy az Egyesült Államok légierejének ilyen típusú szállításra tervezett repülőgépeit élőben követik a levegőben. A Biden-kormányzat nem beszél erről nyilvánosan, de ennek az [nukleáris] arzenálnak a frissítése folyamatban van” – mondja.

A nyilatkozat azután született, hogy az ICAN szóvivője, Alicia Sanders-Zakre korábban felszólított, hogy a lehető leghamarabb vonják ki az Egyesült Államok nukleáris arzenálját Európából.

Veszélyes és növeli az eszkaláció kockázatát az a gyakorlat, hogy a nem nukleáris NATO-tagországok beleegyeznek, hogy területükön amerikai nukleáris fegyvereket telepítsenek – mondta Sanders-Zakre a Szputniknak adott interjújában.

Az ICAN becslései szerint az Egyesült Államoknak jelenleg körülbelül 150 atomfegyvere van a németországi, olaszországi, hollandiai, belgiumi és törökországi amerikai légibázisokon.

Geopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
17
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek