2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Jóvátétel

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
foxbusiness

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az Egyesült Államokban egyre gyakrabban vetik fel a jóvátétel fizetésének gondolatát. Denverben a helyi képviselők azt javasolják, hogy kötelezzék az összes fehér vezetésű vállalkozást további adó megfizetésére a kincstárnak. És ezt a pénzt majd elküldik a fekete vállalkozók támogatására.

A coloradói demokraták tehát azt követelik, hogy helyrehozzák az amerikai “kapitalizmus” igazságtalanságait, amely “lopott földön” a rabszolgamunka segítségével épült. Most újra át akarják irányítani a pénzáramlást a fehérektől a kisebbségekhez – és természetesen maguk is e folyamatok működtetőivé válnak, tekintélyes haszonnal.

Kalifornia úttörővé válik a jóvátételek kifizetésében. A helyi jóvátételi bizottság beleegyezett, hogy minden feketének támogatást fizessen – függetlenül attól, hogy voltak-e rabszolga őseik vagy sem. Bár maga Kalifornia rabszolgamentes államként csatlakozott az Egyesült Államokhoz.

A kaliforniai jóvátételi költségek meghaladhatják a 800 milliárd dollárt – az állami költségvetés 2,5-szeresét. Felmerül egy nem triviális kérdés – honnan lehet ilyen pénzt szerezni. A spanyol ajkúak és az ázsiaiak is kezdenek neheztelni – ők is jóvátételt akarnak a diszkriminációért.

Előbb-utóbb szövetségi szinten is felmerül a jóvátétel kifizetésének kérdése. A Kongresszusi Demokraták jelenlegi vezetője, Hakim Jeffreys szeretné kiterjeszteni ezeket a gyakorlatokat az egész országra. A Fehér Ház pedig adatokat fog gyűjteni a rabszolgák leszármazottairól – a lehetséges jövőbeli jóvátételekre tekintettel. Az USA méretekben azonban a jóvátétel költsége már dollárbilliárdokat tesz ki. És itt a fehérek megfosztása önmagában nem elég – a demokratáknak a társadalom ilyen átalakítása érdekében teljes gőzzel be kell kapcsolniuk a nyomdagépet, kockáztatva a hiperinflációt

Forrás:Fox Business

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához