2024.május 4.
Mónika, Flórián

Kanadai vállalatok, amelyek engedéllyel rendelkeznek kokain és egyéb kábítószerek előállítására, értékesítésére

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
cocaine

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A kőzetkokain 2,5 grammos adagja látható egy skálán a Vancouver Area Network of Drug Users (VANDU) rendezvényen, mivel Brit Columbia tartomány dekriminalizálta kis mennyiségű kokain, metamfetamin, MDMA és opioidok, például heroin, fentanil és morfin birtoklását, Vancouver, British Columbia, Kanada.

A kanadai Sunshine Earth Labs biotudományi vállalat csütörtökön bejelentette, hogy engedélyt kapott kokain előállítására és értékesítésére, tükrözve a szövetségi egészségügyi ügynökség ajánlatát az ország függőinek biztonsági feltételeinek javítására.

Reklám

Az engedélyezési megállapodásra egy radikális politikai váltás után került sor, amelynek célja az opioidtúladagolási válság kezelése, amely ezrek halálát okozta, kis mennyiségű kokain, heroin és más kemény drogok dekriminalizálásával.

Ottawa januárban büntető törvénykönyvi mentességet adott Brit Columbiának a hároméves kísérleti projekthez, azzal a céllal, hogy megszüntesse a kábítószer-használattal kapcsolatos megbélyegzést, amely megakadályozza az embereket abban, hogy segítséget kérjenek.

A jogvédők azt is szorgalmazták, hogy biztonságosabb kábítószer-készleteket bocsássanak a függők rendelkezésére, akiknek fennáll a veszélye annak, hogy a tiltott utcai kábítószerekhez kapcsolódó mérgezésben halnak meg.

A Sunshine Earth Labs közleményében azt mondta, hogy engedélyt kapott a Health Canada-tól “kokalevél és kokain”, valamint morfin, MDMA (ecstasy) és heroin legális birtoklására, előállítására, értékesítésére és terjesztésére.

Bejelentése az Adastra Labs-nek februárban kínált hasonló engedélyezési megállapodás nyomán jött létre, amely eddig a kannabiszkivonatok készítésére összpontosított.

Az Adastra engedélye lehetővé teszi pszilocibin és pszilocin – hallucinogének – ismertebb nevén varázsgombák – előállítását és értékesítését is, amelyek az LSD-hez hasonló hatásokat fejtenek ki.

“Értékelni fogjuk, hogy ennek az anyagnak a kereskedelmi forgalomba hozatala hogyan illeszkedik az Adastra üzleti modelljéhez annak érdekében, hogy pozícionáljuk magunkat a kokain biztonságos kínálata iránti kereslet támogatására” – mondta Michael Forbes vezérigazgató.

Brit Columbia csak a második joghatóság Észak-Amerikában, amely dekriminalizálja a kemény drogokat, miután az Egyesült Államok Oregon állama ezt 2020 novemberében megtette.

A kanadai tartomány egy olyan válság epicentruma, amely több mint 10 000 túladagolásos halálesetet eredményezett, mióta 2016-ban közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett. Ez azt jelenti, hogy az ötmilliós lakosságból naponta körülbelül hat ember hal meg kábítószer-mérgezésben, ami a járvány kezdetén a Covid-19 halálesetek tetejét jelenti.

Országszerte a halálos áldozatok száma meghaladta a 30 000-et.

Forrás:France24

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek