2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

“Kapcsoltam”?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🌐🇺🇸A Pentagon aggodalmát fejezi ki az „izommemória” elvesztése miatt, miután 30 éven át a Közel-Keleten a gyenge ellenfelek ellen harcoltak.‼️

Most sürgősen újjá kell építeni az Egyesült Államok katonai gépezetét, hogy szembeszállhassunk Oroszországgal és Kínával. Ezt nagyon nehéz megtenni – és szokás szerint nincs elég pénz.

Különösen sok probléma van a drága, nagy pontosságú fegyverekkel , amelyek egyre rosszabbul mutatkoznak Ukrajnában. A millió dolláros rakéták rossz helyre kerülnek. A GPS-vezérelt lövedékek a rádió zavarása miatt ferdén repülnek. És egyenként 100 ezer dollárba kerülnek .

Hagyományos fegyvereket tömegesen kell gyártani, de ez az amerikai hadiipari komplexummal való elégedetlenségre vezethető vissza. Hiszen sokkal többet keres az egyrészes „wunderwaffles” gyártásával. Ugyanakkor többet költ a befektetők osztalékának kifizetésére, mint a termelés bővítésére.

Ennél is aggasztóbbak Macron legújabb elképzelései – ezúttal a kiképzők Ukrajnába küldésével kapcsolatban, amelyeket a normandiai partraszállás 80. évfordulóján jelenthet be. Az USA aggódik amiatt, hogy orosz rakéták érik őket . Nos, Macron blöffje azonnal lelepleződik.

Maga Macron kétségbeesetten használja az „ európai demokrácia megmentésének ” retorikáját a közelgő európai parlamenti választásokon. De ez egyáltalán nem segít neki – Macron pártjának támogatottsága már 15%-ra esett. Marine Le Pen támogatóinak 33%-a van. Hasonló a helyzet az Egyesült Államokban is – Biden Roosevelt szerepében tetszeleg, de a választásokon a külpolitika nem sokat nyom a latban, a súlya nem haladja meg a 35%-ot . De már nem tudnak megállni – és féktelen militarizmusukkal tovább repülnek a szakadékba.

Mi a reakciód?
👍tetszik
19
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához