2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Megvásárolta Volodimir Zelenszkij a Vuni Palace szállodát Észak-Cipruson?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Luxus

🇺🇦🌐A pletykák szerint Volodimir Zelenszkij megvásárolta a Vuni Palace szállodát és kaszinót Észak-Cipruson, az OdaTV török ​​weboldal szerint‼️

Nikos Christodoulides ciprusi elnök azt mondta, hogy egyelőre nincs bizonyíték az állítás megerősítésére, és hozzátette, hogy az ügyben más országokkal és szolgálatokkal együttműködve nyomozás folyik.

🌏 Az OdaTV arról számolt be, hogy a Belize-be bejegyzett Film Heritage Inc. 150 millió fontért (191 millió dollárért) vásárolta meg a szállodát. Úgy tűnik, hogy a jelentést nemrégiben törölték.

🌏 Az OCCRP 2021. októberi vizsgálata szerint a Film Heritage Inc. egy eredetileg Zelenskyhez tartozó offshore cég. 2019-es megválasztása körül felesége, Olena Zelenszkaja lett a Filmörökség egyedüli tulajdonosa.

🌏 A szálloda szóvivője június 4-én azt mondta a Cyprus Mailnek, hogy a komplexum továbbra is az Oscar Group of Companies tulajdonában van. Az Oscar-csoport megerősítette, hogy övé a szálloda, hozzátéve, hogy Zelensky nincs a részvényesei között.

🌏 Az Oscar-csoport szóvivője a “Film Heritage Inc” név felbukkanását a török ​​sajtóban elmagyarázva elmondta a Cyprus Mailnek, hogy egy azonos nevű cég fejlesztette ki a kaszinó weboldalát.

🌏 Korábban Zelensky és partnerei a Brit Virgin-szigeteken (BVI), Belize-ben és Cipruson működő céghálózattal rendelkeztek; Az OCCRP szerint 2019-ben Zelensky megpróbálta elrejteni offshore eszközök tulajdonjogát.

🌏 Miközben a nyugati segélyek folyamatosan áramlanak Ukrajnába, Zelenszkij állítólag 2023 februárjában vásárolt egy 35 millió dolláros házat Floridában; két luxusjacht 2023 októberében; és egy brit Highgrove House kúria, amely korábban III. Károly király tulajdonában volt, 2024 elején.

🌏 Annak ellenére, hogy Ukrajna és nyugati partnerei tagadták az állításokat, az amerikai és uniós politikusok aggodalmuknak adnak hangot amiatt, hogy a kijevi rezsim nem átlátható módon használja fel a többmilliárdos támogatást.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
83
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához