2024.október 19.
Nándor, János, Pál
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

☢️ Mikronukleáris reaktorok épülnek, amelyek akár 100 hónapig 5 MW teljesítmény leadására képesek, és elképesztően 1,2 petawattóra energiát termelnek.‼️

Az atomenergiát egyre inkább elismerik az adatközpontok energiaellátásának forradalmasításában rejlő lehetőségeiről, ami elengedhetetlen, mivel a mesterséges intelligencia továbbra is vezérli a keresletet.

Az olyan cégek, mint az Oracle és a Microsoft, megkezdték a nukleáris energia kutatását (ahogyan a Microsoft korábbi elnöke, Bill Gates is), a Microsoft pedig megállapodást írt alá a hírhedt Three Mile Island reaktor energiavásárlásáról.

A mikronukleáris reaktorok tiszta, biztonságos és megbízható energiát biztosítanak, hogy megfeleljenek az adatközpontok és más iparágak növekvő igényeinek. Korábban írtunk arról, hogy a Nano Nuclear Energy jó úton halad afelé, hogy a 2030-as évek elejére elkészüljenek az első kereskedelmi mikroreaktorok , a prototípusok pedig 2027-ben várhatók.

Most részletek láttak napvilágot a Westinghouse eVinci mikroreaktoráról, miután a vállalat felfedte, hogy benyújtotta előzetes biztonsági tervezési jelentését (PSDR) az Energiaügyi Minisztérium Nemzeti Reaktorinnovációs Központjához (NRIC), és ezzel az első reaktorfejlesztő, aki elérte ezt a mérföldkövet. .

„Az eVinci tesztreaktor PSDR-jének befejezése fontos lépés afelé, hogy lehetővé tegyük a mikroreaktorok fejlesztői számára, hogy teszteket végezhessenek DOME-üzemünkben” – mondta Brad Tomer, az NRIC ügyvezető igazgatója.

„Nemzeti DOE programként és az INL, az ország nukleáris energiával foglalkozó kutatólaboratóriumának részeként az NRIC elkötelezett amellett, hogy olyan magáncégekkel, mint például a Westinghouse, együttműködjön a tesztelés és a fejlett nukleáris technológiák fejlesztésének felgyorsítása érdekében, amelyek tiszta energia megoldásokat biztosítanak az Egyesült Államok számára. ”

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek