2024.április 19.
Emma, Malvin, Zseraldina

Két év börtön Jézusért?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
88de45f4a94b662ddb2bc

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy Izraelben függőben lévő törvényjavaslat kriminalizálná a Jézusról való beszélgetést; személyesen, online, nyomtatott sajtóban és postai úton: Két év börtön!

A keresztény vezetők sürgetik Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, hogy állítsa le az izraeli Knesszet (parlament) előtt lévő törvényjavaslatot, amely bűncselekménnyé tenné az Izraelen belüli embereknek Jézusról való beszédet.

Néhány nappal nagypéntek, virágvasárnap és húsvét előtt a törvény büntetni fogja a hívőket, ha megosztják Jézus evangéliumát. A törvényjavaslatot Netanjahu koalíciójának két ultraortodox tagja nyújtotta be: az Egyesült Tóra Judaizmus párt tagjai, Moshe Gafni és Yacov Asher.

A törvény ILLEGÁLISSÁ tenné a személyes beszélgetések tartalmának megosztását, vagy olyan online, nyomtatott vagy postai tartalom előállítását, amely Jézusról vagy az Ő evangéliumáról szól.  A törvényjavaslatban szereplő kijelentésük az, hogy “állítsák meg a keresztényeket”.

Sam Brownback, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős korábbi nagykövete – aki Trump, Pence elnöksége alatt szolgált – az első amerikai vezető, aki nyilvánosan figyelmeztetett arra, hogy ez az új törvény hatalmas fenyegetést jelent a szólásszabadságra, az emberi jogokra és a vallásszabadságra.

Pénteken Brownback – Izrael régi és tartós barátja és támogatója – e-mailben megkapta az eredetileg héberül írt törvényjavaslat professzionális angol fordítását.

A nagykövet meglepetten és aggódva a következő kijelentéssel válaszolt:

“A szabad és demokratikus országok egyszerűen nem tiltják a szabad eszmecserét, és ez magában foglalja a vallási meggyőződéseket és meggyőződéseket is. Az Emberi Jogok Egyetemes Chartájának 18. cikkelye – amelyet Izrael is aláírt – garantálja a vallásszabadságot, beleértve a saját hit megválasztásának jogát is.

MIT MOND VALÓJÁBAN AZ ÚJ TÖRVÉNY?

A javasolt törvény megtiltaná az egyhitű emberek minden erőfeszítését, akik bármilyen módon meg akarják vitatni vagy megpróbálják meggyőzni a más vallású embereket, hogy változtassák meg jelenlegi vallási meggyőződésüket.

Ennek büntetése “egy év börtön” lenne.

Ha a beszélgetés kiskorúakkal történik – 18 év alatti személlyel –, a büntetés “két év szabadságvesztés”.

Ez a törvény azokra az emberekre vonatkozna, akik spirituális beszélgetéseket folytatnak bármilyen vallású izraeliekkel.

A törvényjavaslat hivatalos indoklásában azonban a két izraeli törvényhozó kifejezetten hangsúlyozta a figyelmeztetést, hogy különösen a keresztényeket kell megállítani.

A törvényjavaslat fő célja tehát úgy tűnik, hogy megtiltja Jézus követőinek (“Jesua” héberül), hogy elmagyarázzák, miért hiszik, hogy Jézus egyszerre Messiás és Isten, abban a reményben, hogy az izraeliek fontolóra veszik az Ő követését.

A törvényjavaslat nem csak egy egyszerű, Jézusról folytatott személyes beszélgetést tesz bűncselekménnyé egy másik személlyel.

Azt is illegálissá tenné, hogy “valaki, aki arra kér valakit – közvetlenül, digitálisan, levélben vagy online –, hogy térítse át a vallását”.

Így az evangéliumot magyarázó online videók készítése és közzététele az izraeli zsidó vagy muszlim embereknek – és más vallású embereknek – hirtelen illegálissá válna.

A könyvek, más nyomtatott kiadványok, online cikkek, podcastok vagy más médiumok kiadása, amelyek Jézus életét és szolgálatát, valamint az Újszövetségben található üzenetét magyarázzák, szintén illegálissá válnának.

Ugyanez vonatkozik az evangélium üzenetének e-mailben, szöveges üzenetekben, levelekben és/vagy a közösségi médiában történő megvitatására, beleértve az olyan emberek kérdéseinek megválaszolását is, akik nem követik Jézust.

Forrás:telegra.ph

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Izrael területén egy csomó keresztény templom és kegyhely van. Mi fog történni, ha valaki végigjárja a kálváriát és elmegy a Golgotához? Teljesen abszurd ez a törvény. Ami pedig a keresztények és zsidók közötti viszont illeti, hát ki kell mondani, hogy tragikusan megosztó.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek