2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Kétségbeesetten másolják a magyar kormányt a németek a migránsok visszaszorítása érdekében

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A „szárnyas kapu” után itt van a határ közeli szállás, amely véletlenül sem tranzit zóna, hiszen olyat csak a magyarok csinálnak.

Újabb és újabb ötletekkel áll a német kormány, miközben egyre nagyobb politikai nyomás nehezedik rá, hogy csökkentse az illegális migrációt. Miután a héten bejelentették, hogy Németország minden határon ellenőrzést vezet be, további lépéseket tesznek, amelyekkel megpróbálják csökkenteni az országba érkező migránsok számát – írta az Euracitv.

A legutóbbi bejelentés szerint kísértetiesen hasonlít arra, ahogy a magyar határvédelem működik. A német hatóságok ugyanis ezentúl a határai közelében fogja őrizetben tartani a menedékkérőket, és felgyorsítja a kitoloncolásokat. 

Nancy Faeser belügyminiszter elmondta, hogy a kormány a „határközeli szállások” és a gyorsított eljárások kombinációjára épít.

Ahogy eddig is, az illegálisan beutazó migránsokat vissza fogják utasítani, ha nem nyújtanak be menedékkérelmet. Ha azonban kérelmet nyújtanak be, a rendőrség mostantól „zárt intézményekbe” küldheti a migránsokat, hogy megakadályozza a szökésüket, miközben felülvizsgálják, hogy egy másik uniós ország felelős-e a kérelmükért – magyarázta Faeser.

A miniszter szerint ezeket az eljárásokat „öt héten belül” be kell fejezni. Ez magában foglalja a többi uniós országtól a kérelmezők visszaküldésére vonatkozó engedély megszerzését és a fellebbezések elbírálását is. 

Faeser reagált „néhány szomszédos ország” Németország korábbi lépéseire adott reakcióira is. A belügyminiszter szerint „nem lesznek kivételek az uniós jog alól”.

Annalena Baerbock, zöldpárti külügyminiszter szerint az európaiaknak egységesnek kell maradniuk ebben a kérdésben, és óvakodniuk kell attól, hogy tagállami válaszokat adjanak.

A belügyminiszter szerint a most bejelentett intézkedések csupán ideiglenesek, és csak addig fognak tartani, amíg hatályba lépnek az elfogadott uniós migrációs paktum szabályai.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
17
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek