2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Kiborította a bilit a republikánusoknál az ukránok transznemű katonai szóvivője

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kep 120

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

J. D. Vance amerikai republikánus szenátor kifogásolja, hogy Ukrajna erőszakkal fenyeget mindenkit, aki ellenzi a háborút.

J.D. Vance ohiói republikánus szenátor levélben fordult a Biden-kormányzathoz, amelyben azt követeli: a Fehér Ház árulja el, hogy Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán hadsereg transznemű szóvivője kapcsolatban áll-e az amerikai hírszerző szolgálatokkal, és támogatják-e pénzzel Ashton-Cirillo ukrajnai szerepvállalását, miután Cirillo legutóbb arról beszélt, hogy az „orosz propagandistákat le fogják vadászni”.

Sarah Ashton-Cirillo – született Michael John Cirillo – amerikai születésű, korábbi szabadúszó újságíró, aki nemrég lett az ukrán hadsereg szóvivője. Ashton-Cirillo a hét elején videoüzenetet tett közzé a közösségi médiában, amelyben kijelentette, hogy Ukrajna „le fogja vadászni” a Kreml szövetségeseit, akik „propagandistaként” tevékenykednek. Egy másik, a héten közzétett videóban a nyilvánvalóan ukrán szóvivő kijelentette, hogy miután Ukrajna visszafoglalta a jelenleg az orosz hadsereg által megszállt területeket,

a Zelenszkij-kormány felelősségre fogja vonni a Moszkva inváziójában részt evő háborús bűnösöket, akik között „propagandisták” is lesznek. 

Az ominózus üzenet, amely gyorsan elterjedt a világhálón, számos kérdést vetett fel Ashton-Cirillo hátterével és az ukrán hadseregben betöltött szerepével kapcsolatban, többek között Vance szenátor részéről is. 

„Számos nagyrészt meg nem erősített információk keringenek Ashton-Cirillóval kapcsolatban. Láttam olyan állításokat, hogy az Egyesült Államok korábbi hírszerzője volt” – írta Vance. A szenátor az alábbi kérdéseket tette fel:

– Ez a személy az ukrán hadsereg alkalmazásában áll, és van-e ok feltételezni, hogy amerikai forrásokból fizetik?

– Ez a személy amerikai állampolgár? Dolgozott-e valaha bármilyen minőségben az amerikai hírszerzésnek?

– Van-e ok feltételezni, hogy az ukrán erők vagy hírszerző szolgálatok erőszakos cselekményeket terveznek elkövetni azok ellen, akik „orosz propagandát” folytatnak?

A republikánus törvényhozó a továbbiakban aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az amerikai adófizetők pénzéből támogatják az erőszakot vagy az erőszakkal való fenyegetést az emberek ellen, amiért elmondják a véleményüket; és megjegyezte, hogy amerikai újságírókat, sőt jelenlegi elnökjelölteket is rágalmaztak már meg azzal, hogy Oroszország propagandistái. „Ha az ukránok különcöket akarnak felbérelni, hogy megfenyegessék az amerikaiakat és másokat, amiért kimondják a véleményüket, azt hiszem, ez az ő joguk. Csak ne a mi pénzünkből tegyék.

Nekünk pedig nem kellene úgy tennünk, mintha ez egy szabadságharc lenne, amikor az állítólagos szövetségesünk erőszakkal fenyeget mindenkit, aki ellenzi a háborút.”

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához