2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Kína megnyitja kapuit a világ előtt azzal, hogy elindítja első személyes “Nyári Davos-át” a világjárvány óta

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
649a57146eb0a800194d496b

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

  • A kínai Tiencsin városa ad otthont a Világgazdasági Fórum “Nyári Davos-ának”.
  • A konferenciát Li Qiang kínai miniszterelnök nyitotta meg, elismerve a globális kihívásokat, és felhívta a figyelmet a jövőbeli közegészségügyi válságokra.
  • Szaúd-Arábia magas rangú delegációt küldött az eseményre, ezzel kifejezve a Kínával való olajkereskedelmi kapcsolatainak fontosságát.

A kínai Tiencsin városában lázas tevékenység folyik. Magasrangú vezetők, kormányzati tisztviselők és a média képviselői érkeztek a világ minden tájáról, hogy részt vegyenek a világjárvány kezdete óta az első személyes Világgazdasági Fórum, a WEF eseményén Kínában.

A WEF háromnapos “Nyári Davos” elnevezésű rendezvényén több mint 1,500 résztvevő vitatja meg a “Vállalkozások: A globális gazdaság hajtóereje” kérdés köré összpontosuló témákat.

A 14 millió embernek otthont adó Tiencsin kikötőváros a főúton elhelyezett, hatalmas óriásplakátokkal fogadta a résztvevőket. A helyi kínai lakosok üdvözölték a “külföldieket” a környékükön, az élelmiszer-standok pedig helyi finomságokat, köztük gombócokat, tésztát és baogombócot árultak.

Kedden Li Qiang kínai miniszterelnök üdvözölte a küldötteket, és hivatalosan megnyitotta a konferenciát. “A világ történelmi válaszút előtt áll” – mondta Li, hozzátéve, hogy a globális kihívások eszkalálódnak, és folyamatosan regionális konfliktusok ütik fel a fejüket.

Míg beszédében Li örömmel fogadta, hogy újra megindultak a személyes találkozók, azt is elmondta, hogy nem a COVID-19 lesz az utolsó közegészségügyi válság.

kep 17

Eközben a konferenciaközpontban megkezdődtek a kézfogások, üzleteket kötöttek, és megindult a pénz körforgása.

Szaúd-Arábia idén magas rangú delegációt küldött a kínai Nyári Davosba. A Financial Times szerint a 24 tagú delegációnak hat miniszter és több miniszterhelyettes is tagja.

Hszi Csin-ping elnök számára különösen fontos a szaúdi miniszterek jelenléte. 2022-ben a két nemzet közötti olajkereskedelem 55.5 milliárd dollárt tett ki, és ezzel a Királyság jelenleg Kína legnagyobb olajszállítója.

Míg a nap azzal telik, hogy a globális gazdaság állapotától a konfliktusokon át a mesterséges intelligenciával kapcsolatos nézetkülönbségekig mindent megvitatnak, a küldöttek az estéket lesik.

“Alig várom, hogy elkezdődjön a borozgatás. Akkor kezdődik meg az igazi pénzmozgás is.” – mondta egy küldött.

Forrás:businessinsider.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek