2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Wall Street Journal: Prigozsin túszul akarta ejteni az orosz védelmi minisztert

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
898889 prigozsin rosztov

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Sőt, nem célzott volna alább a zsoldosvezér: Sojgu mellett Geraszimov tábornokot is túszul akarta ejteni.

A Wall Street Journal arról ír, hogy a múlt heti egynapos lázadása során Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér túszul akarta ejteni Oroszország katonai vezetését. A portál meg nem nevezett nyugati tisztviselőkre hivatkozva kijelenti, hogy Prigozsin felgyorsította a terveit, miután az orosz belföldi hírszerzőszolgálat tudomást szerzett a tervéről.

Szerintük a zsoldosvezér terve azért dőlt dugába, mert idő előtt indította azt el – mivel a titkosszolgálat megneszelte.

A WSJ szerint Prigozsin túszul akarta ejteni Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov tábornokot, az orosz vezérkar főnökét, amikor azok ellátogattak volna egy Ukrajnával határos déli régióba. Viszont az FSZB megneszelte a dolgot két nappal a látogatás előtt, mivel a lázadás nesze valahogy kiszivárgott Prigozsin táborából.

Mint írták, „nyugati tisztviselők szerint az eredeti tervnek jó esélye volt a sikerre, de az összeesküvés kiszivárgása után kudarcot vallott, így Prigozsin kénytelen volt egy alternatív tervet rögtönözni.”

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához