2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Németország beteg és rehabilitációra szorul a volt uniós biztos szerint

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
oettinger

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Élesen bírálta hazáját Günther Oettinger korábbi uniós biztos. Az egykori tartományi miniszterelnök szerint Németország beteg és rehabilitációra szorul. A CDU politikusa saját pártját, a Kereszténydemokrata Uniót is keményen kritizálta.  

Oettinger leginkább az innovációs képesség hiányára és a más országokhoz képest alacsony reformkészségre panaszkodott – írja a V4NA.

„Számomra Németország hanyatlóban van, egy lecsúszott ország, amely beteg és rehabilitációra szorul”

– mondta a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a Szabad Sajtó Médiaszövetség, a németországi lapkiadók ernyőszervezetének berlini kongresszusán.

Lagymatag kormányerők, gyenge ellenzék

A volt uniós biztos úgy véli, az országnak gyorsabbá és innovatívabbá kell válnia a reformok végrehajtásában.

„Lefelé ereszkedünk vagy lefelé tartó spirálban vagyunk, a jólét elvesztése fenyeget” – mondta a volt baden-württembergi miniszterelnök. A berlini politikai vita semmilyen formában nem felel meg a jelenlegi kihívásoknak, a politikai helyzetet stagnálás és lagymatagság jellemzi. De nemcsak a szövetségi kormány felelős az ország jelenlegi állapotáért, hanem a gyenge ellenzék is – mondta Oettinger. Ezzel saját pártját, a CDU-t is bírálta, amely a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt a Bundestag legnagyobb ellenzéki frakcióját alkotja.

Zsugorodik a német gazdaság

A portál emlékeztet, hogy a német gazdaság a múlt hónapban technikai recesszióba lépett, miután két egymást követő negyedévben is zsugorodott.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslései szerint továbbra is ez az egyetlen olyan jelentős világgazdaság, amely idén zsugorodni fog, ami félelmeket ébreszt a vezető európai gazdaság hosszú távú jövőjével kapcsolatban. Egyre többen kifogásolják a németországi politikai vita minőségét, és megkérdőjelezik, hogy a politikai vezetők mennyire képesek kezelni az előttük álló gazdasági problémákat.

Az emberek kiábrándultsága a közvélemény-kutatásokból is jól látszik. Míg a kormánypártok fokozatosan veszítenek az erejükből, addig az ellenzéki pártok egyre erősödnek.

A jobboldali, konzervatív, bevándorlásellenes hangok a leghangosabbak, az ezeket képviselő Alternatíva Németországért (AfD) párt mutatta a legnagyobb erősödést az utóbbi két évben.

Forrás:Hirado.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek