2024.június 20.
Rafael, Dina

Kirk kapitány az asztalra csapott, sistergős sallert osztott ki Brüsszelnek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A világhírű színésznek elege lett.

Tombol a woke-őrület a fejlett Nyugaton. Egyre-másra jelennek meg a hírek különféle művek, filmek, könyvek átírásáról. Számos művész, színész, író adott hangot a nemtetszésének, felháborodásának a liberálisok értelmetlen és felelőtlen hóbortja miatt. Korábban John Cleese, a Monty Python színésze pusztító erőnek nevezte a woke-ideológiát, mondván, hogy az „katasztrofális hatással” van a komédiára és a művészi kreativitás ellensége. A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks a BBC Radio 4-ban felháborodásának adott hangot, és kijelentette:

„Hadd döntsem el én, hogy engem mi az, ami sért és mi nem. Ellenezném, hogy bármilyen korszakból származó könyvet kelljen olvasnom, amit a modern érzékenység miatt cenzúráztak.”

A Harry Potter könyvek írója, J. K. Rowling is szembekerült a woke-kal. Rowling azután lett nemkívánatos, miután kifejtette álláspontját a nők nemi alapú jogainak védelméről. Mind őt, mind a családját fenyegették pusztán azért, mert a véleménye nem igazodott a szélsőbal véleményéhez. De a klasszikusokat sem kíméli a woke. Eltávolították a legendás írónő, Agatha Christie könyveiből az etnikai hovatartozásra és a külsőségekre vonatkozó jelzőket. Gyermekkorunk nagy kedvence, Winnetou sem úszta meg a cancel culture-t. Az őslakos indiánok közhelyes ábrázolása miatt leállították a Kis Winnetou című filmmel együtt kiadott gyerekkönyvek eladását. A Ravensburger kiadó a negatív kritikákkal indokolta a döntést – írta meg a Spiegel.

Odáig fajult ez az őrület, hogy már a madarakat is átnevezik Amerikában, hogy megfeleljenek a woke-ideológiának, mert vannak olyanok, akiknek sértő vagy kirekesztő egy-egy állat neve. 

A legújabb áldozat a világhírű sci-fi-sorozat, a Star Trek. A Híradó.hu szúrta ki, hogy a Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete ugyanis cenzúrázni akarja a sorozat ikonikus bevezetőjét, mert az tartalmazza a man, avagy a férfi szót. A sorozat főszereplője, a Kirk kapitányt alakító  Wiliam Shatner felháborodott a cenzúra miatt, az asztalra csapott:

„Miért a Star Trekkel kellene kezdeni?” – kérdezte a színész, és keserű iróniával javasolta a Magna Charta vagy Shakespeare cenzúrázását. Ehhez azért gyaníthatóan a Star Trek-rajongóknak is lesz egy-két szava.

Ez a szép, új világ. Hol a határa az őrületnek?

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

2 Responses

  1. Attól van ekkora hatalma a woke mögötti szélső balnak, hogy egyre több a művészek és politikusok között a szellemileg nemi sérült. Ahol a mű (nem valódi szereteten alapú) házasság és gyermeküket egyedül nevelő (exükkel gyűlölködő) kapcsolatok elszaporodnak, ott sok a nemi szellemi sérült. Mégis vannak még a művészek és politikusok között is, akik kiállnak az Élet oldalán. A woke a halál kultúrája.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek