2024.május 3.
Tímea, Irma, Jakab, Fülöp

Kisebbségbe szorulhatnak saját hazájukban az osztrákok?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
becsben

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Sokakat megosztott az Osztrák Néppárt (ÖVP) bécsi elnökének meghökkentő kijelentése. Karl Mahrer szerint tarthatatlan, hogy már egyetlen német szót sem hallani a piacokon.

A politikus szerint Európa leghosszabb állandó utcai piaca, a Brunnenmarkt egykor Ausztria egyik legérdekesebb nevezetessége volt, de mára a sikertelen integráció jelképévé vált – írja a Ripost.

Az Ottakring nevű városrészben élők közül sokan beszéltek Karl Mahrernek arról, hogy az elmúlt években minden megváltozott. Többen kritizálták Bécs szocialista-zöld városvezetését, amiért a szírek, afgánok, arabok átvették a hatalmat a piacon.

Az osztrák politikus szerint Ottakringben  55 százalékkal több szexuális bűncselekmény történt 2021-ben az előző évhez képest.

A kijelentés miatt sok kritikát kapott Karl Mahrer, azonban később egy politikai tévéműsorban közölte, hogy véleményéért nem hajlandó bocsánatot kérni. Az adásban további gondolatokkal erősítette meg álláspontját, amelyben leszögezte:

Az osztrákok és a bécsiek egyes területeken már régóta kisebbségnek számítanak

– mondta.

A korábban bécsi rendőrkapitány-helyettesként dolgozó politikus szerint nem a sokszínűséggel van a gond. Véleménye szerint egyszerűen tarthatatlan, hogy az említett piacról kiszorultak az osztrák árusok. 

Már egyetlen német szót sem hallani…

– tette hozzá a politikus. 

Lázár János már évekkel ezelőtt ismertette a problémát

Bécs tizedik kerületében él a legtöbb migráns. A fideszes politikus 2018-ban mutatta be az említett Favoriten nevű kerületet, ami szintén nagy vitát váltott ki. Lázár János többek között arról beszélt, hogy Bécs a bevándorlás miatt rosszabb hellyé változott, a migránsok pedig teljesen megváltoztatták a városképet – írják.

A videóban úgy fogalmazott, hogy a bevándorlók a városokon belül városokat hoznak létre. A politikus ismertette, hogy az utcák szemetesek, szegénységet lát, emellett hiába próbált érdeklődni a járókelőknél a véleményükről, azok közül senki nem beszélt németül. 

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek