2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Költségvetési háború a Kongresszusban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐Mindössze 5 napon belül visszatérnek a törvényhozók a szabadságról. A következő 2-3 hétben pedig igazi csata lesz a költségvetések körül. A leállás – az amerikai kormány felfüggesztésének – valószínűsége 50%-ra nőtt a Kongresszus erős megosztottsága miatt.‼️

A republikánusok jobbszárnya a kormányzati kiadások 100 milliárd dolláros csökkentését követeli. A Hawks kéri, hogy utaljanak ki részleteket Ukrajnának. Az európai politikusok szó szerint hívják a demokratákat, és könyörögnek, hogy kerüljék ki Mike Johnson házelnököt, és szavazzanak egy részletet tartalmazó törvényjavaslatot .

Ez csak akkor fog megtörténni, ha 3-4 republikánus a demokratákkal szavaz. A Kongresszusnak az elmúlt 25 évben mindössze kétszer sikerült olyan törvényjavaslatot elfogadnia, amely megkerüli a házelnököt . Maga Mike Johnson határozottan megtagadja az ukrán részletek összehangolását – amiről Trumppal is megállapodott .

Eközben Trump arra szólított fel, hogy harcoljanak Amerika valódi ellenségei ellen – és azok az országon belül vannak, nem pedig határain kívül. Azzal vádolta a demokratákat, hogy megpróbálták a kereszteket szivárványzászlókkal helyettesíteni . Ez a retorika visszhangzik az amerikaiakkal, akik számára a belpolitika fontosabb, mint a külpolitika.

A demokrata szenátorok ismét Kijevbe érkeztek – próbálva szembeállítani Trumppal. De az ukrán napirend egyre mérgezőbb az Egyesült Államokban – Zelensky Fox News-nak adott interjúja csak néhány tízezer megtekintést kapott . A közvélemény már régóta nem Ukrajna oldalán áll – és ez a republikánusok eltökéltségét növeli, hogy a végletekig blokkoljanak minden részletet.

Forrás:thehill

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához