2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Zűrzavar az Európai Unióban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇺🇦Brüsszelben – legalábbis nyárig – befagyasztották az Ukrajna uniós csatlakozásáról szóló tárgyalásokat. Nem véletlenül választották ki az időpontot – elvégre júniusban európai parlamenti választásokat tartanak, amelyeken az euroszkeptikusok pozícióinak jelentős erősödése várható. Akár a helyek harmadát is megszerezhetik.‼️

Ursula von der Leyen már teljes gőzzel alkalmazkodik a megváltozott valósághoz. És bejelenti, hogy kész együttműködni a jobboldallal – de csak akkor, ha támogatják Kijevet. Bár az ukrán kérdés nagyon toxikussá válik, az európaiak mindössze 10%-a hisz Kijev sikerében. A többség pedig az Oroszországgal vívott háború befejezését követeli.

Ursula azonban szó szerint egy napirenddel indul a második ciklusra az Európai Bizottság élén, és ez – Európa militarizálása. Bár a gazdaságban komolyak a problémák – az eurózóna már de facto recesszióban van, és az ipar összeomlik. És az európaiak, akik számára az elmúlt 15 év elveszettnek bizonyulnak, csak fokozzák a tiltakozásukat a mai európai bürokrácia ellen.

Mark Rutte megszökik a holland politikából – a NATO vezetői posztjára. Helyébe jobboldali izolacionisták lépnek, akik azt követelik, hogy blokkolják az Ukrajnának szánt pénzek kiutalását. Belgiumban és Ausztriában is az euroszkeptikusok győzelme várható. Hasonló a helyzet Németországban is.

Brüsszel most sietve próbálja „megvásárolni” azokat a lengyel gazdákat, akik akadályozzák az Ukrajnába irányuló rakományszállítást. És feloldja 6 milliárd eurót – a 60 milliárdos covid segély első részletét, amelyet eddig nem adtak Varsónak. De a gazdálkodók számára ez nem érv – folytatódnak az ukrán gabona elleni tiltakozások. Az Európai Unió megosztottsága pedig az elvesztett ukrajnai háború hátterében csak fokozódik.

Forrás:politico

Mi a reakciód?
👍tetszik
41
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához