2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Konkrét válaszok az abortuszpárti érvekre – itt a Carpe Deum új adása!

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Vannak olyan felvetések, amiket unalomig ismételnek az abortuszpártiak. Ezek azonban minimum gyenge lábakon állnak, illetve téves előfeltevésekre épülnek. A Carpe Deum friss adása ezeket járja körbe.

A mai technológiai fejlettség mellett már nem okoz problémát a társadalomtudomány számára, hogy meghatározza az emberi élet kezdetét – szögezi le a Carpe Deum új epizódjának elején Földi-Kovács Andrea. A műsor ezúttal az öt leggyakoribb abortuszpárti érvet vette sorra és cáfolta meg körültekintő alapossággal.

A szexuális felvilágosítás és a fogamzásgátlás önmagában nem megoldás az abortuszok számának csökkentésére, mutat rá Földi-Kovács Andrea, hozzátéve: a szexuális felvilágosítás hatásai a friss kutatási eredmények alapján meglehetősen vegyes, míg minden negyedik abortuszhoz a „legmegbízhatóbb” fogamzásgátló módszerek alkalmazása vezetett. A műsorban elhangzik: egyetlen komolyan vehető tudós vagy filozófus sem kérdőjelezi meg, hogy az emberi élet a fogantatás pillanatától kezdődik és a magzat egy saját DNS-állománnyal rendelkező önálló ember. Az abortusz mindig egy már létező ember életét veszi el.

A nők sok esetben külső kényszer hatására, pánikhelyzetben, vagy félelemből hoznak döntést az abortusz mellett, ezért nagyon sokszor téves azt állítani, hogy önálló, független döntést hoztak. Eközben az abortuszok legfeljebb 3-5 százaléka történik erőszakos cselekmények miatt, téves tehát arra alapozni az abortusz melletti érvelést, hogy leginkább a szexuális erőszak áldozatai kérelmezik azt.

A teljes adást itt tekintheti meg:

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához