2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Lánczi Tamás: Alexander Soros élénken érdeklődik Magyarország iránt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
b171e30065f046b29573d04ebc25f4b6

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Készülnünk kell arra, hogy Alexander Soros fokozottabban fog beleavatkozni a politikai folyamatokba tengeren innen és tengeren túl

– hívta fel a figyelmet a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában Lánczi Tamás, miután kiderült, hogy Soros György nyugdíjba vonul, és fia, Alexander Soros veszi át a helyét. A politológus elmondása szerint sokáig úgy nézett ki, hogy öt gyereke közül Jonathan Soros lesz a birodalom örököse, Alexander sokáig nem is szerepelt a várományosok között.

Az utóbbi tíz évben viszont megváltoztak a dolgok, Alex Soros elkezdett tudatosan készülni a szerepére. Kicsiben azt csinálta, mint az édesapja: támogatásokat kezdett nyújtani. Létrehozta saját, jótékonyságinak nevezett alapját, amelyből jótékonyságnak nevezett tevékenységeket finanszírozott. 

Az elmúlt években azonban az érdeklődése egyre inkább a politika irányába tolódott, s nyíltan megüzente azt is, hogy sokkal politikaibb módon fog fellépni, mint az édesapja. Látjuk azt is – folytatta a politológus –, melyek azok a területek, ahol az ifjabb Soros aktívabban akar beavatkozni. Az első ilyen az orosz–ukrán háború, mivel a háború a legnagyobb üzlet. De az Amerikában kifejezetten jelentőssé vált abortuszügyek, a könnyű és kemény drogok legálissá tétele, valamint az egyneműek házassága is kiemelt prioritást élvez nála – részletezte Lánczi Tamás, aki szerint bár egyelőre nem tudni, hogy Alexander Soros az Egyesült Államokra, Európára vagy azon belül Magyarországra fog fókuszálni, az viszont bizonyos, hogy 

élénken érdeklődik hazánk iránt, és jól fejlett kapcsolata van a magyar ellenzékkel.

Arra, hogy egy amerikai nagykövetnek bármelyik országban feladata-e megvédeni Soros Györgyöt, s ez egyezik-e az amerikai nemzeti érdekkel, a politológus úgy reagált: Soros György számtalan esetben az amerikai érdekek mentén politizál, sok esetben viszont annak kárára cselekszik. De mivel itt egy kéz kezet mos elv működik, ezért úgy gondolja, hogy egy illusztris amerikai befektetőt, spekulánst ért támadás esetén az amerikai nagykövetnek hivatalból meg kell védenie. Különösen igaz ez Soros György esetében, aki az amerikai Demokrata Párt egyik legnagyobb támogatója – mutatott rá. 

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Az Újszövetségből tudjuk, hogy a jó fa jó gyümölcsöt terem. Ebből logikusan következik, hogy a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Azt a bölcsességet is ismerjük, hogy az alma nem esik messze a fájától. Minél magasabbról esik le, annál nagyobb az esélye, hogy darabokra esik szét. A rothadt alma pedig szétloccsan a földön és ellepik a férgek.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához