2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

LELEPLEZTÉK! TITKOS CSÚCSTALÁLKOZÓ A FACEBOOKKAL ÉS A GOOGLE-LAL

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
secret meeting

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A kormány törölte a népszerűtlen Corona-véleményeket?

Ez volt a Corona-válság egyik legnagyobb felháborodása: a közösségi hálózatok sorozatban törölték a magán emberek, művészek, sőt tudósok nem kívánatos hozzászólásait, mert azok állítólag “tévesek” vagy “álhírek” voltak.

A nagy kérdés: a szövetségi kormánynak köze volt-e a németországi szólásszabadság korlátozásához?

Kiderül: titkos Corona-csúcsot tartottak a szövetségi kormány és az amerikai cégek között, amelyeknek napirendjén az állítólagos hamis információk elleni küzdelem szerepelt.

Az első Corona-nyáron, miután a járványhullám lecsengett és az intézkedésekkel szembeni elégedetlenség nőtt, a kormány titkos találkozót hívott össze a legnagyobb közösségi hálózatokkal, a Facebookkal (beleértve az Instagramot, amelyet azóta átneveztek Metára) és a Google-lal (beleértve a YouTube-ot).

Robbanásveszélyes: A kormány képviselői és a közösségi hálózatok közötti találkozók nem voltak szokatlanok. Az Egészségügyi Minisztérium például többször találkozott a technológiai vállalatok képviselőivel, hogy megvitassák a kormányzati információk terjesztését. A titkos csúcstalálkozó azonban másra összpontosított. Ezt a kormányszóvivő is megerősítette a BILD-nek.

Merkel bizalmasa vett részt a találkozón
2020. június 2-án a Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) és a Szövetségi Sajtóhivatal bizalmas találkozóra hívta össze a Google és a Facebook vezető lobbistáit. A csúcstalálkozó témája: “A Corona-járvány és az ezzel összefüggésben megfigyelhető félretájékoztatás, hamis információ és dezinformáció terjedése”. A megbeszélés célja: tisztázni, “hogyan lehet az ezzel kapcsolatos kihívást megfelelően kezelni”.

Közérthetően fogalmazva ez azt jelenti, hogy a kormány a németek tízmilliói által naponta használt közösségi hálózatok üzemeltetőivel tárgyalt arról, hogyan lépjenek fel az általuk hamisnak és veszélyesnek ítélt információk terjesztése ellen.

A legfelsőbb kör találkozott a Belügyminisztériumban. Több minisztérium (belügy, egészségügy, család, külügy) alkalmazottai, amerikai nagyvállalatok lobbistái – és Angela Merkel (68, CDU) akkori kancellár fontos bizalmasa: Steffen Seibert (62) kormányszóvivő.

Kubicki pontosítást követel

Hogy pontosan mit követelt a kormány a közösségi oldalaktól az úgynevezett “téves információk” kezelésében, illetve hogy a Google és a Facebook eleget tett-e a követeléseknek – erről az érintettek nem kívánnak nyilatkozni. “Nem születtek döntések” – mondta a kormány szóvivője a BILD-nek. A technológiai cégek a BILD megkeresésére nem válaszoltak.

Szintén érdekes:

Wolfgang Kubicki (70), az FDP alelnöke, akin a kormány kérésére nyilvánosságra hozta az eljárást, aggódik. “Alaptörvényünk 5. cikke kimondja: “Nincs cenzúra.” A polgárok joggal várják el, hogy az Angela Merkel vezette előző szövetségi kormány nem sértette meg ezt az elvet” – mondta Kubicki a BILD-nek.

A Bundestag alelnöke magyarázatot követel. “Természetesen nem zárhatjuk ki, hogy a Twittert és társait nemcsak az USA-ban, hanem itthon is befolyásolták. Felmerül a kérdés, hogy “milyen gondolatoknak kellett volna valójában lenniük, és mik kerültek megváltoztatásra az internetes szolgáltatások révén 2020 nyarán”.

Kubicki a BILD-nek: “Elvárom a szövetségi egészségügyi minisztériumtól és a kancelláriától, hogy teremtsék meg a szükséges átláthatóságot, annak érdekében, hogy elkerühető legyen téves következtetések levonása a lehetséges befolyásolásról”.

Forrás:bild.de

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek