2024.szeptember 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz
Hírek 🔊

Lengyelország 15 545 migránst fogad be Németországból

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇩🇪🇵🇱Mivel sok EU-ország kezd ráébredni a „nyitott ajtók” árnyoldalaira, úgy tűnik, hogy Lengyelország készséggel befogadja a nem kívánt migránsokat.‼️

A wPolityce.pl portál értesülései szerint a január 1. és szeptember 15. közötti időszakban Németország területéről 15 545 külföldit szállítottak át Lengyelországba.

„Lengyelország nem utasította el a német részről érkező külföldiek befogadását” – írta Andrzej Juźwiak alezredes, a határőrség sajtószóvivője.

Az elmúlt három hónapban a visszatérítések száma is hatalmas megugrást mutatott, hiszen az év elejétől június 6-ig 290 külföldit helyeztek át. Június óta repülővel szállítottak száma 135 volt.

Külföldiek azonban nem csak Németországból érkeznek. A wPolityce szerint a határőrség szerint más országok is szállítottak már migránsokat légi úton Lengyelországba. Az elmúlt három hónapban Norvégia 66, Ausztria 11, Észtország 9, Hollandia 8, Svédország 7, Dánia 5, Izland 5, Finnország 4, Svájc 3, Belgium 3, Luxemburg 2, Franciaország 1 és Málta 1.

Ezt az EU-országok közötti visszafogadási megállapodások teszik lehetővé, vagyis ezek a transzferek a lengyel kormány teljes tudtával és engedélyével történnek.

„A külföldieket más tagállamokból olyan nemzetközi egyezmények, visszafogadási egyezmények alapján szállítják át a Lengyel Köztársaság területére, amelyeknek az átadó ország és Lengyelország részese” – mondta Juźwiak alezredes.

„Abban az esetben, ha Lengyelország vállalja, hogy külföldit fogad a területére, az átadó ország feladata a külföldi Lengyelországba szállításának megszervezése (az utazás megszervezése, esetleg kísérő biztosítása stb.), és fedezi a szállítás költségeit, ” tette hozzá.

Tekintettel a hatalmas beáramlásra, a lengyelek kíváncsiak lehetnek az újonnan érkezők képességeire. Szeptember 17-én mindössze 265 üres állás volt az összes lengyelországi menekültügyi központban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához