2024.szeptember 21.
Máté, Mirella, Jónás
Hírek 🔊

Már ebben is Orbánt másolja a német baloldal új sztárja

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Sahra Wagenknecht az ukrajnai fegyverszállítások leállításával kampányol, a centrumpártok félnek, hogy a baloldal üdvöskéje háborús referendummá változtatja a voksolást.

Békekezdeményezésre és a fegyverszállítások leállítására van szükség Ukrajnában, Németországban pedig nem állomásozhatnak amerikai rakéták – ezekkel a jelszavakkal kezdte meg kedden szászországi választási kampányát az alig fél éve alakult, de növekvő népszerűségű Sahra Wagenknecht Szövetség (BSW) alapítója, névadója.

A baloldali politikus kampánykezdéséről tudósított a Die Welt, a lap szerint a békepárti álláspont sok hallgató számára pozitív üzenet, mert a németek egy része a háború kérdését tartja az első számú európai politikai ügynek. Wagenknecht szerint az európai politikusok vállon veregetik egymást az Ukrajnával való szolidaritásuk miatt, „hogy így továbbra is minden nap emberek halhassanak meg”.

A politikus szerint 

az Ukrajnával való szolidaritást leginkább az jelentené, hogy az EU vezetői mindent megtennének annak érdekében, hogy diplomáciai úton véget vessenek a háborúnak.

A BSW vezetője keményen bírálta a centrumpártokat. A zöldeket „erkölcsi világbajnokoknak” nevezte, akik „őrült ökoaktivizmusa” miatt csak egyre nő az áram és a fűtés ára.

A politikusnő kampánykezdete kiverte a biztosítékot a centrumpártoknál, a CDU szerint 

a szászországi tartományi választásoknak Szászország ügyeiről kellene szólnia, nem Németország külpolitikájáról.

Türingiában és Szászországban szeptember elsején, Brandenburgban pedig szeptember 22-én választanak a helyi lakosok új regionális kormányokat. A felmérések szerint jelenleg Michael Kretschmer tartományi miniszterelnök CDU-ja vezet 33 százalékkal, szorosan a nyomában az AfD 30 százalékkal, míg a BSW 13 százalékon áll.

Mi a reakciód?
👍tetszik
9
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek