2024.április 25.
Márk, Ányos

Még az Amnestynél is vannak függetlenebbek

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
2y6a2007

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Még hogy Ukrajna nem hatalom, legalábbis annak kell lennia, ha az egész világot ellenőrző Amnesty Internationalre is sikerült rágorombítania. Történt ugyanis, hogy a AI cikke, amelyben bírálta az ukránok módszerét, miszerint katonai támaszpontokat hoznak létre polgári épületekben akkor botrányt kavart, hogy nem csak a “jogvédők” több vezető tagjának kellett lelépnie, de azt is elérték, hogy egy még függetlenebb, még objektívebb, még jogvédőbb és még civilebb civil szervezet felülvizsgálja az Amnesty jelentését. Furcsa dolog az tény, tekintve, hogy a haladárok szerint a Amnesty International jelentései eddig mindig megkérdőjelezhetetlenek és szakértőiek voltak. Vajon most honnan szóltak rájuk?

Független szakértők ellenőrzik az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet jelentését az Ukrán Fegyveres Erők által elkövetett háborús bűnökről – írja a TASZSZ az AI német honlapjára hivatkozva. 

Jelenleg a nemzetközi szintű ellenőrzési folyamat kezdődik

– áll a közleményben. Várhatóan figyelembe veszik majd az elvégzett “vizsgálatot”, a jelentés elkészítésének folyamatát és a közzététel időpontját is (és valószínűleg kiszűrik a putyinista ügynököket a civilek soraiból), emellett jogi és politikai elemzés is készül. A lépés azért is érdekes, mert az Amnesty által végzett (?) “vizsgálatok” eddig megkérdőjelezhetetlennek számítottak a világ haladói számára. Az, hogy az Ukrajnát elítélő jelentést mégis felül kell bírálni enyhén szólva is furcsa, és felmerül a kérdés, hogy kiket találnak progresszív barátaink még függetlenebbnek, mint őket, arról nem is beszélve, hogy az Amnesty azzal vesztette el a az objektivitását a nemzetközi hálózatok szemében, hogy egészen véletlenül nem csak az egyik oldalt bírálta.

Mint arról mi is beszámoltunk augusztus 4-én az Amnesty International jelentést tett közzé arról, hogy Ukrajna megsértette a háborús törvényeket, azáltal, hogy katonai felszereléseket és fegyvereket helyezett el iskolákban és kórházakban. A kiadvány hatalmas felháborodást váltott ki ukrán részről. Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének asszisztense nyomozást kért annak kiderítésére, hogy az Amnesty International részesül-e “juttatásban” Oroszországtól, és a szervezet ukrán irodájának vezetője, Okszana Pokalcsuk mondta. úgy döntött, elhagyja posztját. A szervezet ezt követően bocsánatot kért a “fájdalmas” jelentésért, és megjegyezte, hogy annak egyetlen célja a “polgári lakosság védelme”.

Forrás:pestisrácok,Fotó: AI

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához