2024.október 20.
Vendel, Irén, Kleopátra
Hírek 🔊

Meghiúsítottak egy esetleges terrortámadást az izraeli nagykövetség közelében Berlinben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A német rendvédelmi szervek állítólag megakadályoztak egy terrortámadást a berlini izraeli nagykövetség ellen, őrizetbe vettek egy líbiai állampolgárt, akit az ISIS támogatásával vádolnak – jelentette a Bild című lap.

„A szövetségi bűnügyi hivatal különleges erői és ügynökei valószínűleg megakadályoztak egy terrortámadást a berlini izraeli nagykövetség ellen” – írta a kiadvány.

Michael Ramöller, a szövetségi ügyészség szóvivője szerint szombat este házkutatásokat tartottak a brandenburgi Bernau és az észak-rajna-vesztfáliai Sankt Augustin városokban. Bernauban őrizetbe vettek egy férfit, akit terrorszervezet támogatásával gyanúsítanak, míg  Sankt Augustinban egy tanút hallgattak ki és esetleges bizonyítékokat foglaltak le.

„Egy 28 éves líbiai férfi került a terrorelhárítás látókörébe. A gyanú szerint az ISIS terrorszervezet támogatója … A német hatóságok egy konkrét tipp alapján nyomára bukkantak ennek a férfinak, akit korábban nem tekintettek fenyegetésnek.A líbiai állítólag a fővárosban lévő izraeli diplomáciai képviseletet akarta megtámadni, egyelőre nem világos, hogy fegyverrel vagy robbanóanyaggal” – írja a kiadvány.

Megjegyzik, hogy az őrizetbe vett személy 2022 novemberében lépett az ország területére, és menedékjogot kért, de elutasították, ezért el kellett hagynia Németországot, ennek ellenére Bernauban maradt.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához