2024.július 13.
Jenő, Henrik

Mégsem Biden lesz a demokraták elnökjelöltje?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
d426364375424086b8d256bf6a581d6a

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Michelle Obama volt first lady válthatja Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt a Demokrata Párt elnökjelöltjeként – fejtegette podcastjében Ted Cruz texasi szenátor. A republikánus politikus szerint a háttérben már Barack Obama volt elnök mozgatja a szálakat a Biden-kormányzatban.

Joe Biden kora, egyre látványosabb szellemi hanyatlása és az ellene felhozott korrupciós vádak egyre inkább aggasztják a demokratákat. A The Associated Press hírügynökség nemrégiben közzétett felmérése szerint az amerikai társadalom egyöntetűen túl idősnek tartja az újrainduláshoz, ráadásul elhibázott gazdaságpolitikája már azokat is elfordítja a demokratáktól, akikre eddig bizton számíthattak: a kisebbségi szavazókat.

Mit léphetnek ebben a helyzetben a demokraták? Ted Cruz texasi republikánus szenátor erről a kérdésről fejtette ki véleményét podcastjében, amelyet a Breitbart amerikai híroldal szemlézett. A politikus szerint ha a demokraták jövő augusztusban esedékes konvenciójáig rosszabbodik Biden szellemi állapota, a rendezvény tökéletes lenne arra, hogy új jelöltet mutasson be a párt. Mégpedig nem is akárkit: Michelle Obama volt first lady ideális lenne a kisebbségi szavazók – főleg a fekete nők – visszahódítására.

Cruz annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a háttérben már amúgy is Barack Obama volt elnök mozgatja a szálakat a Biden-kormányzatban.

Nem hiszem, hogy Joe Biden a döntéshozó

− fogalmazott a szenátor.

Ted Cruz szerint Joe Biden a Demokrata Párt legnagyobb hőse lehetne, ha lemondana a jelöltségről, a párt „dinasztikus” és „felülről építkező” hagyományai miatt pedig Michelle Obama magasabban áll a „táplálékláncban”, mint bármely más lehetséges kihívó. A szenátor úgy véli, hogy az is Biden lecserélésére utalhat, hogy már a fősodratú média is elkezdte támadni, pedig az gyakorlatilag nem más, mint a Demokrata Párt meghosszabbított karja.

Cruz szerint Michelle Obama jelöltségének esélye komoly vészjelzés mindenki számára, aki nem szeretné, ha az Egyesült Államok egy „még őrültebb, még rosszabb” irányba induljon el.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek