2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Megtalálta legsürgetőbb feladatát Brüsszel a háború alatt: eljárást indít néhány EU-s tagállam ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
20220630ursula von der leyen von1

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Találja ki, mely tagállam érintett!

Mint a Mandiner is megírta: a háború előtt hetvenezer lakosú Bahmutban a tizenegy hónapja tartó háború legkegyetlenebb harca folyik – jelentette ki péntek esti üzenetében Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Szupertankokat már biztosan, vadászgépeket talán küld a Nyugat

Olvasóink emlékezhetnek arra is, hogy bár korábban nemet mondtak rá, nemrég kiderült: mégis küld még a legfejlettebbnek számító Leopard harckocsijaiból is Németország az orosz-ukrán frontra. Ennek mintegy feltételeként amerikai Abrams tankok is mennek a megszállt országnak. A legfrissebb hírek szerint ráadásul 

a Pentagon már arra is egyre jobban hajlik, hogy F-16-osokat küldjön Ukrajnának.

Erről ide kattintva olvashat bővebben. Vagyis már nemcsak a német külügyminiszter szerint vesz részt a Nyugat az orosz-ukrán háborúban.

Mit csinál eközben Brüsszel? Eljárást indít néhány EU-s tagállam ellen

Az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság eközben megtalálta a legfontosabb feladatát a háborúban: az EU bíróságához fordul, hogy eljárást indíthasson néhány EU-s tagállam ellen. A testület védelmében szólva elmondhatnánk, hogy a szerződések őreként ez talán feladata is. Azonban az Európát kínzó gazdasági nehézségek idején talán joggal merülhet fel a kérdés:

biztosan ez a legfontosabb probléma most? Egy háború szomszédságában?

Az, hogy per várjon Szlovákiára és Bulgáriára, mert nem építette be nemzeti szabályozásába a megújuló energiára vonatkozó uniós direktívát? Vagy az, hogy Portugália, Olaszország, Litvánia és Görögország az invazív fajok elleni védekezés elmulasztása miatt rettegjen egy uniós pertől?

Nem lenne fontosabb, teszem azt, a szankciós inflációval kezdeni valamit?

Azon ugyanis már meg sem lepődhetünk, hogy a Reuters szerint Brüsszel a fentiek mellett Magyarországot is perli az építőipari alapanyagok exportjának korlátozása miatt. Az lassan egy sima hétfő, ugye.

***

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

6 válasz

  1. Nos, az Ensz is, mint a DS népírtók egyik jeles szervezete is megtalálta a fontos dolgot az emberiség jövőjét illetően. Íme :
    “Ordo Iuris
    Instytut na rzecz Kultury Prawnej
    Kedves Barátaim,
    a baloldali radikálisok „intézményeken keresztüli” menetelése felgyorsult. Azt már tudjuk, hogy 2023-ban az ENSZ a szexuális nevelés és a „Transzformatív Nemi Nevelés” globális megvalósításával kíván foglalkozni, s egy olyan egyezményen dolgozik, amely a házasság védelmét „homofóbiaként”, a „homofóbiát” pedig az emberiség elleni bűnként ismeri el. A szólásszabadság korlátozása terén is jól halad a „dezinformáció” elleni küzdelem jegyében.
    A következő hetekben azonban az abortusz emberi jogként való elismeréséért fognak majd küzdeni. Ezt követően már csak azt kell bevezeteni, hogy a születendő gyermekeket védelmező világ nagy része sérti az emberi jogokat, igazi védelmezőjük pedig Kína vagy Kanada, ahol akár szülés közben is meg lehet gyilkolni egy gyermeket.
    Szeptember elején az ENSZ Közgyűlése egy határozatot fogadott el, mely az abortuszt az emberi jogok közé sorolta. Akkoriban azt hangoztattuk, hogy a formálisan nem kötelező erejű határozatok szokásjogot alkotnak, módosítják az emberi jogok értelmezését, és valós veszélyt jelentenek a nemzeti jogrendszerekre is. Ha a későbbi dokumentumokban rendszeresen megismétlik, hogy az abortusz „emberi jog”, ez gyorsan az „igény szerinti abortusz” rákényszerítéséhez vezethet az egész világon.
    Most egy még egyértelműbb ENSZ-határozat készült. Az ENSZ Közgyűlésének Harmadik Bizottsága elfogadta a nők elleni erőszak elleni küzdelemről szóló tervezetet, amely az előző határozatot idézi, és kimondja, hogy “a biztonságos abortuszhoz való hozzáférés” része “minden nő emberi jogainak”. A világ legtöbb országával szemben az ENSZ erőteljes lobbija igyekszik beépíteni az abortuszt az emberi jogi rendszerbe! A határozat „a nők és lányok elleni erőszak minden formájának megelőzésével és felszámolásával” foglalkozik. Már a címe is kimondja, hogy a „nők elleni erőszak” alatt többek között „nemi sztereotípiákat és negatív társadalmi normákat” kell érteni. A szerzők azt állítják, hogy a gyerekeket az iskolákban többek között a “szexuális és reproduktív jogokról”, a “HIV-fertőzés megelőzéséről” és a hormonblokkolókról, azaz a gyermekek kamaszkori kémiai kasztrálásáról kellene tanítani. A határozat mindössze 14 oldalán a „gender” szó 80-szor szerepel.
    November végén az Ordo Iuris képviselője részt vett az Emberi Jogi Tanács ülésén a svájci Genfben. Részt vett minden vitapanelen, ahol egyedül ő emlékeztetett arra, hogy az élethez való jog minden ember alapvető joga, így a meg nem születetteké is.
    Az ENSZ-nél különleges tanácsadói státusszal rendelkező szervezetként az Ordo Iuris írásbeli állásfoglalást nyújtott be az Egyesült Nemzetek Népesedési és Fejlődési Bizottságának a népességgel, oktatással és fenntartható fejlődéssel foglalkozó 56. ülésszakán. Felhívtuk a figyelmet az ENSZ intézményei által hirdetett engedékeny szexuális nevelés eredménytelenségére. Ahol ilyen oktatás folyik, ott nő a gyerekterhességek valamint a szexuális úton terjedő betegségek száma, és magasabb a szexuális bűncselekmények száma, mint azokban az országokban, ahol az iskolai tanterv előírja a családi életre való nevelést, amelynek középpontjában a kölcsönös felelősségen és a szerelmen alapuló családi élet kialakítása áll.
    Szinte minden ENSZ-kezdeményezés, amelyen keresztül a szélsőbaloldal megpróbálja becsempészni radikális ideológiai posztulátumait a nemzetközi jogba, olyan országok egy meghatározott csoportjának ellenállásába ütközik, amelyek következetesen védik az európai civilizáció alapvető értékeit, az élethez való jogot, a családok támogatását, a szólásszabadságot, vagy a tudomány alapvető igazságaihoz való hűséget, például, hogy csak két nem létezik.
    Az abortusz és a gender lobbisták ezt az ellenállást próbálják megtörni. Ezt a célt hivatott szolgálni az Európai Unió és az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok közötti, jelenleg is fejlesztés alatt álló partnerségi megállapodás, amely az EU pénzügyi támogatását az abortusz és a gender-ideológia nemzetközi fórumon történő támogatásától, valamint az ENSZ-fórumon az Európai Unióhoz hasonlóan történő szavazástól teszi függővé.
    Az Egyesült Államok és az Európai Unió ideológiai tartalmat próbál bevinni a Világélelmezés-biztonsági Bizottság nemzetközi irányelveibe. Októberben e fórum munkáját felfüggesztették, mert az USA és az EU ragaszkodott ahhoz, hogy a megállapodásnak tartalmaznia kell többek között a transzszexualizmussal és az abortusszal kapcsolatos kérdéseket is. Néhány ENSZ-tagállam nem értett ezzel egyet. Az Egyesült Államok és az EU tisztviselői blokkolták a szerződést, mondván, hogy csak olyan megállapodást fogadnak el, amely konkrét ideológiai kifejezéseket tartalmaz: “a megkülönböztetés különböző és egymást keresztező formái”, “a nők mindenfajta sokféleségükben”, valamint a “szexuális és reproduktív egészség és jogok”.
    Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa támogatta az USA és az EU álláspontját, azt állítva, hogy a vitatott kérdéseket már minden ENSZ-állam elfogadta a Közgyűlés valamelyik határozatában.
    Ez mutatja, mennyire fontos szembeszállni az ideológiai kezdeményezésekkel. Enélkül a nem kötelező erejű ENSZ-határozatokat a rendkívül vitatott kérdésekben kialakult globális konszenzus bizonyítékának tekintik.
    Kétségtelen, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete az EU intézményei és az európai bíróságok mellett az egyik legnagyobb veszély az európai államok szuverenitására nézve. A radikálisok nagyon jól tudják, hogy az ENSZ segítségével alkothatják meg a szokásjogot és az “emberi jogok” értelmezését, hogy mindenkit rá tudjanak kényszeríteni téves elképzeléseik megvalósítására.
    Folytatódik az emberi méltóság, az élet, a család és a szabadság védelméért vívott harc. “

    1. Ordo iuris socialis – vagyis az élet szakralitásának közösségi védelmező rendje – egy többszázmilliós tábor, amelyik az “Ordo libertinus anti-vitae interfectores”- vagyis a szabatos élet-ellenes gyilkosok rendjével áll szemben. Az ENSZ már rég nem a Világ rendjének és az Élet Védelmezőjének a szervezete, hanem a “Novus Ordo” (az Új Világrend) urainak kézi-vezérelt végrehajtója. Az élet-védők feladata, hogy a megszületendő élet szakralitására felhívják a figyelmet, és mind az anyák, mind a magzatok életének védelmét minden fórumon hangsúlyozzák. Azt kell elérni, hogy az anyaságra felkészítő- és csecsemő védő intézmények, valamint a kórházak szülészeti osztályai szabadon elutasíthassák a magzatgyilkosságot, és amelyik szülész- nőgyógyász nem vállal abortuszt, az semmilyen retorzióban ne részesüljön. A CitizenGo és a Family Watch figyeli és nyilvánosságra hozza az összes a témával kapcsolatos hírt a világ minden tájáról, és tömeges petíciókat indít az életellenes intézkedések ellen.

  2. DE, ezekben a háborús időkben még egy fontos dolgot talált az EU- a francért nem hagyjuk már ott ezt a létünkre törő szervezetet ?, kérdés költői, de komolyan nem értem, bár hallom az érveket, van amit még el is fogadnék, de már akkor is több van a nem mint az igen oldalon- mint sürgős feladat. A bogáreves. Ami ,mint tudjuk mérgező az emberi szerv ezetre. De csak kell pusztítani valahogyan az európai népeket. És mint tudjuk, minden a jó marketingen múlik. Hogy addig nem jutnak el, hogy ez egy komplett népírtás, azt hagyjuk is de ,1 nevetgélnek 2.v nem veszik komolyan. Én komolyan kétségbe vok esve,ez itt egy segélykiáltás. Segélykiáltás azért, hogy akiknek ez lenne a dolga , jó nagy pénzekért, miért nem teszik a dolgukat. 1. Felelős vezetőknek kellene megszólalni, hogy nálunk ez nem lesz stb megnyugtatni az embereket 2. Ellenkampányt, bojkottot hírdetni valamennyi ilyen eu-s termékre, felsorolás, 3. Felvilágosítás minden fórumon, hogy ez MÉRGEZŐ, rémisszük már meg az embereket. 4. Felvilágosítás, mi kötelező ránk nézve mi nem , egy átfogtó tájékoztatás. 5. tv-ben, rádióban -ha lehet nem de 10 órakor amikor mindenki dolgozik pl, hanem esti műsorokban információk, riportok erről. ELLENTÁMADÁS.Van ezekből bármelyik is ??Bárkitől ?? NINCS. SEMMI. NÉMA CSEND. A fosbukon mennek az infók, de nem a megfelelő oldalakon és emberektől. Komolyan elkeserítő, hogy mennyire nem megy a fidesznek ennyi év kolrmányzás után sem a KOMMUNIKÁCIÓ. Állandó fáziskésés van. A mai világban , amikor egy hír percek alatt a neten van, nem lehet ilyen luxust megengedni. Valamint a legjobb védekezés a támadás. És ez most minden területre vonatkozik.
    “”Az EU elkezdi bevezetni a rovarpótlást az élelmiszerekben”: A világ hivatalosan is átáll arra, hogy hús helyett rovarokat egyen.
    “Ezen a héten egy új, rovarokból készült élelmiszer-adalékanyag kezdett megjelenni a pizzától kezdve a tésztán át a gabonapelyhekig az egész EU-ban. Az Európai Bizottság döntése szerint a tücsök-adalékanyagot számos élelmiszertermékben, többek között gabonapelyhekben, kekszekben, pizzákban, tésztákban és fehérjeporokban engedélyezték. Az adalékanyag számos édességbe, levesbe és húskészítménybe kerülhet. A porított adalékanyag élelmiszerbe való beillesztésére azért lehet szükség, hogy meggyőzzék az embereket arról, hogy a bogarak már az ételükben vannak, mivel az EU nemrég engedélyezte a lisztkukac emberi fogyasztásra való felhasználását.
    Novemberben a Washington Post azt javasolta, hogy az amerikaiak hagyjanak fel a hagyományos hálaadásnapi vacsorával, és helyette olcsóbb alternatívaként rovarokból készült ételeket használjanak. De az elitista technokraták, akik ott voltak a davosi csúcstalálkozón, nem valószínű, hogy megfogadják a tanácsot”
    NOS JÓ LENNE HA VKIK VÉGRE MEGSZÓLALNÁNAK. AKIKNEM A DOLGA LENNE.

  3. Hogy addig nem jutnak el,…..értem ezalatt az embereket……ez lemaradt.

  4. Ha már rovarok/ mesterségesen előállított tojáshiány /Kalifornia
    https://www.wattagnet.com/articles/46566-us-egg-industry-responds-to-largest-ever-hpai-hen-losses
    vagy hisszük v nem, mindegy is, a dolgok összefüggenek.https://realrawnews.com/2023/01/nec-director-brian-deese-hanged-at-gitmo/?fbclid=IwAR3E35yyk71MD1w3gKBq4lHI-1s2q-qlyh0xHYiy2ymHc_avjYQd3Ku5k3A
    Nincsenek véletlenek minden egy kidolgozott terv szerint működnek. Íme.
    This is Biden’s build back better America…
    Are you connecting the dots yet?
    2/5/21 Wisconsin River Meats processing facility destroyed by fire in Mauston, Wisconsin.
    2/15/21 Bonanza Meat Company goes up in flames in El Paso, Texas
    2/22/21 Shearer’s Foods Food processing plant explodes in Hermiston, Oregon.
    2/22/21 Fire destroys Deli Star Meat Plant in Fayetteville, Illinois.
    3/17/21 Nestle Food Plant extensively damaged in fire and new production destroyed Jonesboro, Arkansas.
    3/19/21 Walmart Food Distribution center catches fire in Plainfield, Indiana.
    3/24/21 Major Fire at McCrum Potato Plant in Belfast, Maine.
    3/29/21 Maricopa Food Pantry burns down 50,000 pounds of Food destroyed in Maricopa, Arizona.
    3/31/21 Rio Fresh Onion factory damaged by fire in San Juan, Texas.
    4/13/21 Fire destroys East Conway Beef & Pork Meat Market in Conway, New Hampshire.
    4/14/21 Taylor Farms Food Processing plant burns down Salinas, California.
    4/19/21 Azure Standard nation’s premier independent distributor of organic and healthy food, was destroyed by fire in Dufur, Oregon
    4/21/21 plane crashes into and destroys General Mills Factory near Atlanta, Georgia
    4/30/21 Monmouth Smithfield Foods pork processing plant
    725/21 Memphis Kellogg plant
    8/13/21 JBS beef plant
    8/24/21 Patak Meat Company
    7/30/21 Tyson River Valley ingredient plant
    10/21/21 Darigold plant
    11/15/21 Garrard County food plant
    11/29/21 Maid-Rite Steak Company
    12/13/21 San Antonio food processing, West side Foods
    1/7/22 Hamilton Mountain poultry processing Plant
    1/13/22 Cargill-Nutrene feed mill. Lacombe, La
    1/31/22 Winston-Salem fertilizer plant
    2/3/22 Wisconsin River
    Meats,https://www.nbc15.com/2022/02/05/mauston-meat-processing-plant-loses-storefront-fire/
    2/3/22 Percy dairy farm
    2/15/22 Bonanza Meat Company
    2/16/22 Indiana Louis-Dreyfus soy processing plant
    2/18/22 Bess View Farms
    2/19/22 Lincoln premiere poultry
    2/22/22 Shearer’s Foods potato chip plant
    2/28/22 nutrient AG Solutions
    228/22 Shadow Brook Farm & Dutch girl Creamery
    3/14/22 Wayne Hoover dairy farm
    3/16/22 Walmart Distribution Center
    3/16/22 Nestle hotpockets
    3/28/22 Maricopa AZ food plant
    3/30/22 Maine Pentecost McCrum potato chip plant
    4/1/22 Rio onion processing plant
    4/13/22 East Conway Beef & Pork
    4/13/22 Taylor Foods processing plant
    4/13/22 Gem State Processing
    4/14/22 Salinas food processing plant
    4/18/22 Azure standard organic foods
    4/21/22 General Mills plant
    Food shortages are happening because they are planned. It seems we are already at war but most don’t realize it yet…
    “Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents; who controls money can control the world.” – Henry Kissinger !!!!!!

    Csak, hogy ne higgyük már, hogy HK egy jótét lélek ! Egy DS népírtó.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek