2024.május 26.
Fülöp, Evelin

Meloni: Nem Afrikát kell Európába hozni, hanem a kirablásukat kell befejezni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
meloni

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Tovább gyűrűzik az Ocean Viking nevű migránshajó miatt kirobbant olasz-francia diplomáciai háború, amelyet az váltott ki, hogy Olaszország hetekig nem engedte kikötni partjainál a több mint kétszáz illegális migránst utaztató NGO-hajót, hanem Franciaország partjaihoz irányította őket. Miután Emmanuel Macron francia elnök végül engedélyezte a hajó befogadását, válaszként az olasz lépésre, Franciaország megerősítette az Olaszországgal szomszédos határszakaszának katonai védelmét, valamint az EU-s migrációs elosztási mechanizmus felrúgásával fenyegették meg az olaszokat. A diplomáciai kardcsörtetés azonban nem ért véget ezen a ponton: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy televízióműsorban szó szerint Franciaországot tette felelőssé az Afrikából származó illegális migrációért.

„Ez itt a CFA frank, amelyet Franciaország tizennégy afrikai állam számára bocsát ki fizetőeszközként, cserébe pedig elveszi azok erőforrásait” – mondta Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke egy televízióműsorban, miközben bemutatta a volt francia gyarmatországokban napjainkban használt bankjegyet.

Meloni a több hete húzódó és egyre mérgesebbé váló olasz-francia migrációs vita újabb fejezetét nyitotta meg azzal, hogy rámutatott az Afrikából özönlő illegális migráció mögöttes okára, azaz a korábbi gyarmattartó Franciaország ma is működő befolyására.

Giorgia Meloni egy Burkina fasoi kisgyerek fotóját is bemutatta, aki az olasz miniszterelnök elmondása szerint egy aranybányában dolgozik hazájában. – Franciaország CFA frank bankjegyet nyomtat Burkina Faso számára, amelyért cserébe igényt tart az ott kitermelt arany ötven százalékára. Ez végül a francia államkincstárban köt ki – fogalmazott Meloni.

Az olasz miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy a migrációs krízisre nem az afrikai migránsok Európába fogadása a megoldás, hanem Afrika felszabadítása azoknak az európaiaknak a befolyása alók, akik kihasználják őket. Lehetővé kell tenni Afrika számára, hogy a saját forrásaiból maga éljen.

Forrás:Hiradó

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ehhez lenne egy-két szavam. Afrika azért csak kap cserébe sokmindent. Segélyek formájában élelmiszert. Kiépítenek nekik nfrastruktúrát, utakat. Kapnak erőműveket és áramot. Szóval a kifosztás, hogy a nyersanyagot elhozzák, de küldenek tanárokat, orvosokat, mérnököket és adnka nekik egy csomó olyan eszközt amit ők maguk nem tudnak előállítani, hát nem 100%-ban kifosztás. Sőt az értékenyányokat nézve sokfelé az afrikaiak járnak jobban. Azzal viszont nem tudunk mit kezdeni, hogy pont Afrikában van a világrekorder anya aki a legtöbb gyerekeket szülte, azzal sem, hogy tíz gyereke van annak aki kettőt tud legfeljebb eltartani. Tehát a legfontosabb az lenne, hogy ne a mi kontónkra vállaljanak az afrikaiak tucatnyi gyereket.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek