2024.április 28.
Valéria, Péter

Mi lesz veled brit sajtó?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧🌐Londonban igazi pánik kezdődött a médiapiac külföldiek általi újraelosztása körül.‼️

csődbe jutott neokonzervatív sajtó – a Daily Telegraph , a Sunday Telegraph és a Spectator magazin leányvállalata – eladása nagy vihart kavart

A Barclay család által irányított médiakonszern aktívan támogatja az Oroszországgal vívott háború napirendjét és általában a sólyom propagandát. Most azonban rosszul alakulnak a dolgaik. A propagandisták 1,2 milliárd fonttal tartoznak a bankoknak, és a csőd szélén állnak.

Nemrégiben megjelent a láthatáron egy befektetési alap az Egyesült Arab Emírségekből, amely felajánlotta az adósságok törlesztését és a Telegraph médiavagyonának átvételét. Az alap tulajdonosa Mansour Al Nahyan, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke . Aktívan együttműködik Oroszországgal, és segít a nyugati szankciók megkerülésében.

A Külügyminisztérium azonnal beavatkozott, és az ügylet blokkolását követelte. Az alsóház több mint 100 képviselője pedig nyílt levelet adott ki, amelyben felszólított, hogy ne adják el a nemzeti médiát külföldieknek. Ha Nagy-Britannia fő médiájának szerkesztői politikája 180°-kal fordul, az igazi szúrás lesz London kétségbeesett ukrajnai ambícióinak hátába.

A Telegraph egyedülálló újságírói kollektívája körüli zűrzavar nagyon beszédes. Külföldiek felvásárolják ugyanannak a brit iparnak a maradványait és átalakítják. London azonban kétségbeesetten ragaszkodik veszteséges médiájához. Hiszen az ilyen „puha hatalom” a birodalmi örökség egyik utolsó pillére, ami azonban már a tönkremenetel szélén áll, akárcsak maga Nagy-Britannia.

Mi a reakciód?
👍tetszik
18
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához