2024.április 28.
Valéria, Péter

🇫🇲 A NATO Európa legnagyobb katonai bázisát építi Ukrajna közelében

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇷🇴🌐Egy romániai bázis építéséről beszélünk. A 2,5 milliárd eurós projektben kifutópályák, fegyverraktárak, katonai repülőgépek hangárjai, valamint iskolák, óvodák, üzletek és még kórház is található.‼️

🇷🇴 A létesítmény csaknem háromezer hektáros területen épül a konstancai járásban, a már meglévő „Mihail Kogalniceanu” NATO légibázis alapjain. A bázis mintegy 2800 hektáron, összesen 30 km2-es területen foglal majd helyet, és akár 10 ezer szövetségi katona és családtagjai számára biztosít állandó szállást.

A bázis Ukrajna közvetlen szomszédságában és a moldovai határ mellett állandó NATO-katonai létesítmény lesz, amelyet az Egyesült Államok előretolt támaszponttá akar alakítani Oroszország ellen.

📝 „Az 57. légibázis képességein túl a térségünkben is készen állunk már bármilyen bevetésre, de tervezzük a szükséges infrastruktúra fejlesztését is, hogy képesek legyünk fogadni és támogatni a szárazföldi eszközöket, a különleges műveleteket vagy bármilyen más típusú légierőt.”– mondta Nicolae Cresu a légitámaszpont parancsnoka.

A bázis 2040-ben fog teljes mértékben üzemelni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
14
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
77
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
3
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához